15/12/20

ΚΚΕ: Η κατάσταση στο νοσοκομείο Λιβαδειάς δείχνει την γύμνια του συστήματος Υγείας

Για γύμνια του συστήματος Υγείας κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσε για την κατάσταση στο νοσοκομείο Λιβαδειάς

“Τα 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, η αναστολή λειτουργίας δύο κλινικών- χειρουργικής και ορθοπεδικής, ο σταθερά μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων και κυρίως των θανάτων και των διασωληνωμένων πανελλαδικά αλλά και τοπικά, στο νομό Βοιωτίας με τις νεώτερες ανακοινώσεις, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο επιτακτικό τρόπο τη γύμνια του συστήματος και την κοροϊδία των χειροκροτητών της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς αποτυπώνουν ότι η πανδημία συνεχίζει να υπάρχει και να εξαπλώνεται, με διαμορφωμένη μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη για τον λαό.  Η κυβέρνηση μιλά για "χαλάρωση" και αναφέρεται στην "ατομική ευθύνη" για να κρύψει τις δικές της ευθύνες  και τις διαρκείς αντιφάσεις και παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας”, τονίζει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ. 

Και συμπληρώνει: “Ενδεικτική είναι η απάντηση που έδωσε το υπουργείο Υγείας σε ερώτηση του ΚΚΕ για το νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι όλα βαίνουν καλώς, ότι οι προσλήψεις στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και στα Κέντρα Υγείας του νομού δεν είναι δική τους αρμοδιότητα αλλά του ΑΣΕΠ, του ΟΑΕΔ και η ενίσχυση τους σε υλικοτεχνική υποδομή γίνονται με βάση τον προϋπολογισμό  τους. Μάλιστα διαφημίζουν τις 6 προκηρυγμένες προσλήψεις γιατρών, που όμως έναντι των 26 κενών οργανικών θέσεων είναι σταγόνα στον ωκεανό ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες κι όχι σε συνθήκες «πολέμου» και πανδημίας όπως οι σημερινές. Πολυδιαφημισμένες και οι «δωρεές» εξοπλισμού από την Περιφέρεια που προσπαθεί να απαλύνει την ογκούμενη δυσαρέσκεια από τις πολιτικές υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης κι απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας διαχρονικά, απ` όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Ο εμπαιγμός τους δεν έχει όρια”. 

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι “Η άθλια κατάσταση στο σύστημα υγείας δεν κουκουλώνεται με την προσδοκία του εμβολίου και τον εφησυχασμό”.

Παράλληλα η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ επισημαίνει πως “τόσο στο διάστημα της πανδημίας όσο και προηγούμενα έχει σταθεί στο πλευρό τον υγειονομικών του νομού μας και στα δίκαια αιτήματα τους” και καλεί “τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης, πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν από κυβέρνηση και εργοδοσία μέτρα προστασίας της ζωής τους, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την Υγεία”. 

Μεταξύ άλλων ζητά δωρεάν κι επαναλαμβανόμενο μοριακό έλεγχο στο σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου Λιβαδειάς, όλων των επαφών των κρουσμάτων, καθώς και των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτό, να τεθεί σε καραντίνα το προσωπικό των κλινικών όπου εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα, επαρκή αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων και πλήρη επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, μαζικές προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας υγειονομικού και άλλου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στο "Βοήθεια στο Σπίτι" και τέλος μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζομένων στην Υγεία που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές - ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου