3/4/20

Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς εκφράζει την ανησυχία της μετά την ανακοίνωση των 20 κρουσμάτων Κορονοιου στη δομή προσφύγων της Ριτσώνας

Δήλωση των Περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας.
           Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας εκφράζει την έντονη ανησυχία της μετά την ανακοίνωση των 20 κρουσμάτων Κορονοιου στη δομή προσφύγων της Ριτσώνας.
          Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει για την κατάσταση στις προσφυγικές δομές σε σχέση και με τις εξελίξεις της επιδημίας με δεδομένο τις συνθήκες τόσο του έντονου συνωστισμού που υπάρχει όσο και γενικότερα τις συνθήκες διαβίωσης όπως αυτές της Ριτσώνας.
         Με αυτά ως δεδομένα χρειάζεται:

– Άμεσα να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι ώστε να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη σαφήνεια το μέγεθος του προβλήματος στο συγκεκριμένο χώρο.
-Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα υγιεινής ώστε να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά, απολύμανση χωρών, δωρεάν χορήγηση υλικών ατομικής προστασίας και ειδών πρώτης ανάγκης, παράλληλα με την βελτίωση των συνθηκών ύδρευσης αποχέτευσης στη δομή .
-Εξασφάλιση της διατροφής των προσφύγων με ενίσχυση του προσφερόμενου συσσιτίου, για όλο το χρονικό διάστημα που διαρκεί ο υγειονομικός περιορισμός.
-Να παρθούν μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού.
-Να εξασφαλιστεί η πληρότητα με την αναγκαία στελέχωση υγειονομικού προσωπικού του συγκεκριμένου ιατρείου για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
          Τέλος να μη σταματήσει και να συνεχιστεί η διαδικασία εξέτασης χορήγησης ασύλου.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,  ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ, ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΝΑ

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου