1/4/20

Ενημέρωση από τον Δήμο Θηβαίων για την έναρξη λειτουργίας της Γραμμή 1110 για την ΆνοιαΟ Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους πολίτες ότι ξεκίνησε η λειτουργία της γραμμής 1110 που αποτελεί κόμβο ενημέρωσης για τους ανθρώπους με άνοια και όσους τους φροντίζουν.
Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία που θα παρέχεται σε όλους τους πολίτες από το 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.
Απευθύνεται στα άτομα με άνοια, τις οικογένειές τους και τους φροντιστές τους γενικότερα .

Μέσω της υπηρεσίας αυτής παρέχονται συμβουλευτική καθοδήγηση για θέματα που ανακύπτουν στη καθημερινότητα των ατόμων με άνοια, απαντήσεις σε πρακτικά ερωτήματα του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος καθώς και επίλυση ιατρικών αποριών που μπορεί να γίνει τηλεφωνικά.
Η υπηρεσία στελεχώνεται με έμπειρους ιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και λειτουργεί σε 24ωρη βάση
Επιπλέον, οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» καθώς και το προσωπικό των Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια που λειτουργούν εντός των Δήμων, καλούνται να παραπέμπουν τους δημότες που χρήζουν αυτής της υποστήριξης στο τηλεφωνικό κέντρο 1110.
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της γραμμής ο Αντιδήμαρχος Υγείας και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας κ. Αναστάσιος Καμούτση δήλωσε σχετικά:
«Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους μας ιδιαίτερο βάρος- πέραν των άλλων- επωμίζονται τα άτομα με άνοια αλλά και όσα τα συντηρούν. Πρόκειται για μία αδύναμη ομάδα ασθενών, η επιβίωση της οποίας είναι άρρηκτα δεμένη με τη βοήθεια των οικείων ή των επαγγελματιών υγείας. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά για όσους το έχουν ανάγκη».

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου