3/4/20

Γ. Μουλκιώτης: Eπιτακτικοί οι έλεγχοι στις δομές φιλοξενίας σε Θήβα και ΟινόφυταΜετά την ερώτηση στη Βουλή για το κρούσμα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα αλλά και την απόφαση για καραντίνα 14 ημερών, που επέβαλαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ως και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, στη συγκεκριμένη δομή, ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής,  Γιώργος Μουλκιώτης, με παρέμβασή του  στην Ολομέλεια της Βουλής, ζήτησε τη διενέργεια άμεσων και αυστηρών ελέγχων στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων Θήβας και Οινοφύτων.

Τόνισε ότι «ο αυστηρός αυτός έλεγχος επιβάλλεται λόγω του συνωστισμού και των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, που αποτελούν ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση της επιδημίας και θέτουν σε περαιτέρω κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία».
Στη χθεσινή ερώτησή τους, οι βουλευτές τόνιζαν ότι έχει προκληθεί έντονη ανησυχία και προβληματισμός στη ευρύτερη κοινωνία  από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα που ζει σε δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Ανέφεραν δε ότι το γεγονός αυτό επαναφέρει με τον πλέον σαφή τρόπο την ανάγκη λήψης επαρκών μέτρων, που δεν θα περιορίζονται μόνο στον περιορισμό και εγκλεισμό των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης σε όλη τη χώρα όπου επικρατεί συνωστισμός και εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες της κοινωνικής απόστασης.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου