3/4/20

ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας: καταβολή 50% του μισθού των δημάρχων σε δομές υγείας

“Καταβολή του 50% των 2 επόμενων μισθών των Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID19”.
Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου η 5η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με βασικό θέμα την λήψη μέτρων και τον συντονισμό ενεργειών των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού COVID19, συμπληρωματικά και σε συνέχεια των μέτρων που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο.
Μεταξύ των θεμάτων συζητήθηκε η οικονομική συνδρομή των Δημάρχων στην ενίσχυση των δομών υγείας της χώρας για την καταπολέμηση της πανδημίας. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ε.Δ., σε συνέχεια της από 1 Απριλίου σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., αποφάσισε ομόφωνα την εθελοντική διάθεση του 50% του μισθού των Δημάρχων Στερεάς Ελλάδας για τους επόμενους 2 μήνες σε Δομές Υγείας, που χωροθετούνται εντός του Δήμου του ή εντός της Περιφέρειας ή στον κεντρικό λογαριασμό, που έχει δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας,  Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: “Οι Δήμαρχοι δεν πρόκειται να μπουν σε διαδικασία πλειοδοσίας πατριωτισμού. Βρισκόμαστε κοντά στην κοινωνία, πιο κοντά από τον καθένα και δίνουμε τα διαπιστευτήρια μας καθημερινά. Είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι και μένουμε πιστοί στο καθήκον μας, προσπαθώντας να ωφελήσουμε τον τόπο μας και την πατρίδα μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Συνεχίζουμε να επιτελούμε το έργο μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες μας και στεκόμαστε δίπλα τους στις δύσκολες αυτές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου