28/4/20

Έργα οδοποιίας 1,1 εκ ευρώ στην Κωπαΐδα από την ΠΣΕ, περίπου 6 εκ. για υποδομές στη Στερεά



Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για την αγροτική οδοποιία της Κωπαΐδας, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό.

Το αντικείμενο του έργου  αφορά την συντήρηση-βελτίωση  αγροτικών δρόμων του Κωπαϊδικού Πεδίου  της Π. Ε. Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα αφορά   τους αγροτικούς δρόμους του Κωπαϊδικού Πεδίου, ανάλογα με την έκταση που ανήκουν σε κάθε Δήμο και η οποία αναφέρεται , ύστερα από προτάσεις των δημοτικών συμβουλίων στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Π. Στ. Ελλάδας και αυτών (έκταση εντός του Δήμου Ορχομενού  και δικαιώματα Δ. Λοκρών, έκταση εντός του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και δικαιώματα Δ. Λοκρών, έκταση εντός του Δήμου Θηβαίων).
« Η αγροτική οδοποιία της Κωπαΐδας είναι ένα έργο που εντάσσεται στα πλαίσια της βελτίωσης των υποδομών  της Κωπαΐδας  και στόχο έχει τη διευκόλυνση του έργου των καλλιεργητών. Το συγκεκριμένο έργο βελτιώνει τη βατότητα του δικτύου στις πιο προβληματικές περιοχές του», τόνισε στις δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας , Φανή Παπαθωμά.
5.942.598 € για έργα υποδομών σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς:

Σύμφωνα με τις σχετικές συμβάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός  σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες θα γίνουν έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.942.598 €, έργα που ξεκινούν άμεσα να κατασκευάζονται.
Παράλληλα με την εφαρμογή του σχεδίου δράσεων και πρωτοβουλιών γύρω από τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνoϊου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει ωριμάζοντας και υλοποιώντας έργα που αφενός έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, αφετέρου συμβάλουν στη βελτίωση της συγκοινωνιακής βατότητας και την ανάπτυξη της Περιφερειακής Οικονομίας.
Ειδικότερα, υπογράφηκαν οι κάτωθι συμβάσεις:
«Αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος τεχνικών έργων και σήμανσης στις επαρχιακές οδούς: Νο 5 Στρώμη –Λευκαδίτι- Λιδωρίκι, Νο 8 Φράγμα Μόρνου- Αρτοτίνα, Νο 11 Μηλιά- Στίλια-Περιθιώτισσα-Παλαιοξάρι- Τείχιο και Νο 13 (Κομεντάρι)- Κροκύλειο- Αλποχώρι, προϋπολογισμού 1.226.267€.
«Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Κεντρικής Εύβοιας για τα έτη 2018 – 2019 (β φάση)» , προϋπολογισμού 1.800.000€.
«Αποκατάσταση βλαβών – κατασκευή τεχνικών οδικού δικτύου Δήμου Αγράφων», προϋπολογισμού 223.331,65 €.
«Αποκατάσταση βλαβών – Κατασκευή τεχνικών οδικού δικτύου Δήμου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 223.000,00€.
«Βελτίωση Οδού Μεγάλο Χωριό – Λακκώματα – Καλλιακούδα (Α` φάση)» προϋπολογισμού 550.000,00 €.
«Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου περιοχής Δομοκού», προϋπολογισμού 600.000,00 €.
«Ολοκλήρωση δρόμου Ζέλι – Αταλάντη του Δήμου Λοκρών», προϋπολογισμού 220.000 €.
«Αγροτική οδοποιία Κωπαΐδα», προϋπολογισμού 1.100.000,00 €.
«Η πανδημία του κορωνοϊου συνεχίζεται και αντιμετωπίζεται. Συνεχίζεται όμως και η δουλειά μας σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στις υποδομές μας. Με συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.942.598 € σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, υλοποιούμε έργα απαραίτητα για την οδική ασφάλεια, με άμεσο αντίκτυπο στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου