«Η σημερινή εικόνα στα Πανεπιστήμια έχει την υπογραφή της ΝΔ και όλων των Υπουργών Παιδείας τα τελευταία έξι χρόνια», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, στην τηλεοπτική εκπομπή “Action Τώρα”, σημειώνοντας ότι συνεχίζουν να γίνονται επεισόδια και να καταστρέφεται η περιουσία του ελληνικού λαού.
«Πείτε μας ποιος φταίει; Ποιος υπουργός φταίει; Ο νυν υπουργός, ο πρώην υπουργός, ο πιο πρώην υπουργός;
Έχει αλλάξει τρεις φορές ο νόμος για το άσυλο. Μεταρρύθμιση, φιλελευθερισμός, πανεπιστημιακή αστυνομία. Θυμάστε που είχε πει ο κ. Μηταράκης ότι θα κάνουν έφιππη αστυνομία; Μήπως κάνουν και αυτό για τα Πανεπιστήμια; Δηλαδή μια έφιππη πανεπιστημιακή αστυνομία ως έναν συνδυασμό προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας», σχολίασε σκωπτικά.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ανίκανη» την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση που δημιουργείται στους χώρους των Πανεπιστημίων.
«Εμείς φέραμε τον νόμο Διαμαντοπούλου, το 2011, και τον ψήφισαν όλοι. Και έπειτα ήρθε ο κ. Αρβανιτόπουλος και όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί και τον διέλυσαν. Και τα αποτελέσματα είναι αυτά, 15 χρόνια μετά. Κάντε την αυτοκριτική σας», τόνισε και πρόσθεσε: «Όλοι οι πρυτάνεις της χώρας είναι κάθε τόσο στο γραφείου του εκάστοτε υπουργού Παιδείας. Οι μισοί από αυτούς έχουν κατέβει και υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Και θα μας πείτε για την εκλογή του τρόπου των πρυτάνεων; Περηφανευόσασταν ότι για τριάντα χρόνια είναι πρώτη δύναμη ΔΑΠ. Ποια είναι τα αποτελέσματά της»;
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα “κάνει ταμείο” στο τέλος.
«Εκεί έξω υπάρχει κόσμος, ο οποίος βρίσκεται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στα όρια της φτώχειας και του οικονομικού αποκλεισμού. Υπάρχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι οι οποίοι περνάνε ακόμα πιο δύσκολα. Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι επιβαρύνονται στην καθημερινότητά τους. Άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν σπίτι», είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει μια σειρά προτάσεων για τις τράπεζες, το στεγαστικό, τη Δικαιοσύνη κ.ά.
«Δεν αποδέχεται η κυβέρνηση τις προτάσεις μας γιατί αν τις αποδεχόταν θα ήταν διαφορετικά. Κάνει του κεφαλιού της και από αυτό κρίνεται. Ο δρόμος που εμείς έχουμε χαράξει έχει και πολιτικό πρόσημο και συγκεκριμένη κατεύθυνση για την οικονομία και την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Και αυτός ο δρόμος θέλει πολλή δουλειά», κατέληξε.