5/6/20

Ζημία 1,5 εκ. ευρώ έπαθαν κτηνοτρόφοι σε Βοιωτία και Φωκίδα που εξαπατήθηκαν απο επιτήδειους


Κτηνοτροφία: Ποια είναι τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να ελέγχουμε ...

Κτηνοτρόφοι απο την Βοιωτία και την Φωκίδα όπως καταγγέλουν εξαπατήθηκαν από έναν επιχειρηματία και ακόμα έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής με το ύψος της ζημιάς να υπολογίζεται σε περίπου 1,5 εκ. ευρώ. 
Όπως σημειώνει ο δικηγόρος των κτηνοτρόφων Κώστας Γαλανός, οι δύο άνδρες συνεργάζονταν στενά για να εξαπατήσουν τους κτηνοτρόφους, με τον Έλληνα επιχειρηματία να προσφέρει μια μη συμφέρουσα τιμή για αγορά ζώων και τον άνδρα αλβανικής καταγωγής στη συνέχεια να παρουσιάζετε πρόθυμος να αγοράσει σε ικανοποιητική τιμή τα ζώα των κτηνοτρόφων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Galanos Kostas, χαμογελάει, στέκεται, γένι, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Σύμφωνα με τον κ. Γαλανό και όπως λένε όσοι έπεσαν θύματα των επιτήδειων, ο άνδρας αλβανικής καταγωγής είχε «πάρε δώσε» με τους κτηνοτρόφους ήδη από τα Χριστούγεννα και προσπαθώντας από ότι φαίνεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, αγοράζε τακτικά ζώα από αυτούς.
Φαίνεται πως συνολικά οι κτηνοτρόφοι πούλησαν 20.000 ζώα, αρνιά και κατσίκια, στον άνδρα αλβανικής καταγωγής, αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ο οποίος έκοψε επιταγές οι οποίες όμως δεν πληρώθηκαν ποτέ και το κέρδος από την απάτη να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια.
Ο κ. Γαλανός μιλώντας στο radiothiva.gr επεσήμανε ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας αποποιείται κάθε ευθύνη, αν και ο άνδρας αλβανικής καταγωγής φέρεται να χρησιμοποιούσε οχήματα του αλλά και χώρους σταυλισμού που άνηκαν στον Έλληνα επιχειρηματία. Από την άλλη πλευρά ο αλβανικής καταγωγής άνδρας έχει βγει εκτός συνόρων και είναι “εξαφανησμένος” με τις αρχές να πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του.
Ο κ. Γαλανός επισήμανε πως οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε αναμονή για την κατάθεση της μήνυσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ήδη η πανδημία του κορωνοϊού είχε πλήξει σημαντικά τον κλάδο των κτηνοτρόφων, οι οποίοι με την απάτη αυτή έρχονται αντιμέτωποι με οικονομική καταστροφή.
Τέλος, ο κ. Γαλανός, με έναν αισιόδοξο τόνο, δήλωσε πως πιστεύει ότι θα ικανοποιηθούν οι κτηνοτρόφοι από την έκβαση της υπόθεσης.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου