2/6/20

Ξεκίνησε χθες η λειτουργία και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Όλα τα σενάρια για τα σχολεία – Οι επιφυλάξεις των ειδικών | Alfavita

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση,  μετά την λειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκίνησε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και η λειτουργία των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών.
Στο πλαίσιο αυτό οι Δήμοι σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, υπηρεσίες και επιτροπές προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προάσπιση της υγείας των μαθητών. 
Ο Δήμος Λεβαδέων την περασμένη εβδομάδα διένειμε σε όλα τα σχολεία Α’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου υγειονομικό υλικό μάσκες και αντισηπτικό υγρό που διατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έτσι ώστε η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες να πραγματοποιηθεί  με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τον Διευθυντή Α’ θμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλη Γιαννιό «για τη συνεργασία και όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλλαν ώστε να προστατευτεί η σχολική κοινότητα από τον κορωνοϊό και εύχεται στους μαθητές/μαθήτριες και στο εκπαιδευτικό προσωπικό ασφαλή επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας».


Σε καθαρισμούς, απολυμάνσεις και αποψιλώσεις των αύλειων χώρων των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των δημοτικών παιδικών σταθμών, προχώρησε ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου και την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή ενώ πραγματοποιήθηκαν και παρεμβάσεις από την Τεχνική Υπηρεσία, όπου κρίθηκε αναγκαίο. 
«Ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα είναι συνεχής και σύμφωνος με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το αρμόδιο υπουργείο και τις υγειονομικές αρχές. Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί και για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Η Επιτροπή Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και συνεργάζονται  με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των σχολείων για να προβούν σε κάθε πρόσθετη ενέργεια για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών», σημείωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Αναστασίου.
Παράλληλα ο Δήμος προχωρά και σε εργασίες χρωματισμού και διαγράμμισης των διαβάσεων που βρίσκονται πλησίον σχολικών συγκροτημάτων.
Ακόμα μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ο Δήμος Θηβαίων μοίρασε συσκευασίες αντισηπτικών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία της περιοχής του.
Η διανομή πραγματοποιείται σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων περί κατανομής συσκευασμένου αντισηπτικού και υλοποιείται μέσω του Γραφείου Παιδείας του Δήμου.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου και τους Διευθυντές των Σχολείων έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας των δομών αυτών.
Ως εκ τούτου εφοδιάστηκαν όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, καθώς και  οι Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί σταθμοί με υλικά ατομικής προστασίας. Επίσης έγινε σχολαστική καθαριότητα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς και προληπτική απολύμανση. Τέλος η κατανομή των επιχορηγήσεων από το Δήμο προς το ταμείο της Σχολικής επιτροπής έχει ολοκληρωθεί και υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας υλικών από την κάθε σχολική μονάδα, σύμφωνα με τις ανάγκες της. 
Αντίστοιχη ήταν η προετοιμασία και στους άλλους Δήμους της Βοιωτίας

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου