3/4/20

Παρέμβαση στη Βουλή για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας


Γιώτα Πούλου: Δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός δημογραφικής ...

Ερώτηση για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά κατέθεσαν, προς τον υπουργό Ανάπτυξης,  54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου.
Ζητούν το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας, τα οποία αυξάνονται καθημερινά στην αγορά τροφίμων. Τονίζουν δε ότι ο έλεγχος δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στα σημεία λιανικής πώλησης, αλλά και στα σημεία χονδρικής διότι, όπως καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες, η ραγδαία αύξηση παρατηρείται στη χονδρική αγορά προϊόντων όπου σε ορισμένα προϊόντα αγγίζει ως και το 100% .
Η ερώτηση των βουλευτών: 

Στις 18.03.2020, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των καταστημάτων Λιανικής Πώλησης, τον περιορισμό των λαϊκών αγορών, αλλά και τη λειτουργία των αγορών καταναλωτών. Από εκείνη τη μέρα παρατηρείται μία τεράστια αύξηση τιμών στα βασικά προϊόντα, ειδικότερα στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα τροφίμων.
Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία και οικονομία δοκιμάζονται και παράλληλα η αγοραστική δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών έχει μειωθεί δραματικά, το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να λάβει μέτρα αντιμετώπισης των φαινομένων αισχροκέρδειας, τα οποία αυξάνονται καθημερινά.
Τονίζουμε πως τα μέτρα κατά των συγκεκριμένων φαινομένων που οφείλει να λάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο στα σημεία λιανικής πώλησης, αλλά πάνω απ’ όλα στα σημεία χονδρικής διότι, όπως καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες, η ραγδαία αύξηση παρατηρείται στη χονδρική αγορά προϊόντων όπου σε ορισμένα προϊόντα η αύξηση αγγίζει ως και το 100% .
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  • Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά τροφίμων;

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου