18/4/20

Η Μελετίνα Γιοβανούδη μαθήτρια της Γ΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς διακρίθηκε σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό



Η μαθήτρια της Γ΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς Γιοβανούδη Μελετίνα τιμήθηκε στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Εφηβικού Διηγήματος «Γρηγόρης Πεντζίκης» με τον Δεύτερο Ειδικό Έπαινο Διάκρισης για το ποίημά της «Ημιτελής Άνθρωπος».
Η απονομή του βραβείου αυτού θα γίνει σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στο διαγωνισμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Βιωματικού Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Διδακτικής «Νέες προκλήσεις στην Εκπαίδευση», που διοργανώνεται στη Δράμα 2-4 Οκτωβρίου 2020.
Η επιτυχία της Μελετίνας μεγεθύνεται από το γεγονός ότι ο φετινός διαγωνισμός αφορούσε στη συμμετοχή πάνω από 800 υποψηφίων από την Ελλάδα, αλλά και ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, ο Διευθυντής και οι Καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, συγχαίρουν την μαθήτρια και σημειώνουν:
«Το βραβείο αυτό ανήκει στο ταλέντο της μαθήτριάς μας, αλλά και στους συμμαθητές, τους καθηγητές και το σχολείο της, που διαμόρφωσαν το ψυχολογικό και γνωστικό πλαίσιο ώστε να καλλιεργηθεί το λογοτεχνικό της αίσθημα. Γιατί δεν αρκεί μόνο το πηγαίο ταλέντο κάποιου, αλλά απαιτείται να το αναπτύξει μέσα σε συνθήκες όπου διαμορφώνεται ένα υψηλό επίπεδο κουλτούρας και γενικής παιδείας, αλλά και η συναισθηματικό ωριμότητα που συνέχει την καλλιτεχνική έκφραση. Από την άποψη αυτή, το βραβείο της μαθήτριας είναι βραβείο όλης της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.  Πολλά συγχαρητήρια και καλή λογοτεχνική συνέχεια γιατί ο εν λόγω διαγωνισμός παράγει, κατά τεκμήριο, τους νέους λογοτέχνες της χώρας».

Την Μ. Γιοβανούδη συνεχάρει και ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας
Η σχετική ανακοίνωση: «Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συγχαίρει τη μαθήτρια Μελετίνα Γιοβανούδη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, η οποία απέσπασε το 2ο ειδικό έπαινο ποίησης στον 8ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας σε συνεργασία με τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος». Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Β’θμιας Εκπαίδευσης από σχολεία της Ελλάδας, αλλά και ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.
Το ποίημα της Μελετίνας Γιοβανούδη «Ημιτελής Άνθρωπος» διακρίθηκε μεταξύ 800 συνολικά κειμένων που κατατέθηκαν στο φετινό διαγωνισμό. Μια διάκριση που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για τους νέους της πόλης μας που σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν να καταθέτουν τις απόψεις, τις ανησυχίες και τα όνειρα τους μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική έκφραση.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στέκονται αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες εμψυχώνοντας τους μαθητές να παράξουν λογοτεχνικό λόγο και με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν συναισθήματα, να καταγράψουν εμπειρίες και να θίξουν ζητήματα που τους απασχολούν μεταδίδοντας τα μηνύματά τους σε όλους τους εφήβους.
Εύχομαι κάθε επιτυχία και πολλές μελλοντικές διακρίσεις στη Μελίνα τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε λογοτεχνικό επίπεδο και να συνεχίσει να ζωγραφίζει εικόνες μέσω του λόγου, καθώς όπως μας έχει διδάξει ο αρχαίος ποιητής Σιμωνίδης ο Κείος «Την μεν ζωγραφίαν ποίησιν σιωπώσαν, την δε ποίησιν ζωγραφίαν λαλούσαν»».

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου