25/10/22

Με μεγάλη επιτυχία το Hot Air Balloon Festival Thiva Viotia Greece 2022, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Hot Air Balloon Festival Thiva Viotia Greece 2022 που διοργανώθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Αεραθλητικής ομοσπονδίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Θηβαίων και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. 


Το Hot Air Balloon Festival ήταν ένα πολυδιάστατο event που είχε στόχο να αναδείξει με ένα καινοτόμο τρόπο το τοπικό πλεονέκτημα της Βοιωτίας συγκεντρώνοντας επισκέπτες από κάθε περιοχή της Ελλάδας και όχι μόνο.  

Η πρώτη μέρα αποτέλεσε μια γιορτή ανοιχτή για το κοινό έτσι ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αεροστατισμό και να διασκεδάσουν μέσα από τις πολυθεματικές εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί.  

Μικροί και μεγάλοι θαύμασαν τις επιδείξεις των πιλότων της Αερολέσχης και το Chef Αλέξανδρο Σπέρχο που ταξίδεψε από το Ντουμπάι για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό πιάτο με προϊόντα που προσέφερε η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Η Λίλα Ζαφειρούδη φωτογραφήθηκε με τα παιδιά μέσα στα πολύχρωμα πανιά της και η αγαπημένη ραδιοφωνική παραγωγός του Best 92.6 Μαρία Παπιδάκη έντυσε μουσικά την εκδήλωση. 

Η βραδιά έκλεισε με το εντυπωσιακό συγκρότημα Dinamiss που ξεσήκωσε το κοινό μέσα από μια βροχή πυροτεχνημάτων και το φαντασμαγορικό Night Glow Show των φωτισμένων αεροστάτων. 

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία CORAL GAS που προσέφερε το αέριο για τις πτήσεις των αεροστάτων. 

Συγχαρητήρια αξίζουν στους νικητές του αγωνίσματος με τα αερόστατα (λαγός και κυνηγοί): 1 θέση Karina Pankova Ελλάδα, 2 θέση Alex Bejat Γαλλία, 3 θέση Jean Marc Guerin Γαλλία. 

Καθώς και σε όλους τους συνεργάτες και συντελεστές που βοήθησαν και υποστήριξαν την διοργάνωση του Hot Air Balloon Festival Thiva Viotia Greece 2022.  

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου που φιλοξένησε την εκδήλωση στην πόλη του δήλωσε σχετικά: «Όλοι μας θα βοηθήσουμε για να καταστεί θεσμός αυτή η μοναδική εκδήλωση που επέλεξε η διοργανώτρια εταιρεία να γίνει στον τόπο μας. Πιστεύουμε πως θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας». 

Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά σημείωσε: «Ευελπιστούμε να γίνει θεσμός ώστε να δείξουμε σε όλους πόσο όμορφη είναι η Βοιωτία μας από ψηλά!»   

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Αγνιάδης επεσήμανε: «Το festival θα σηματοδοτήσει ένα καλύτερο αύριο για την προβολή και προώθηση του Νομού Βοιωτίας. Στηρίζουμε εκδηλώσεις όπως αυτή βοηθώντας την επιχειρηματικότητα. Συγχαρητήρια και πάλι στη διοργανώτρια εταιρεία.» 

Τέλος Ο διοργανωτής κ.  Γιώργος Γιαννάκης ανέφερε:  “Δεσμευόμαστε ότι με πολύ δουλειά, αγάπη και αστείρευτο πάθος το HOT AIR BALLOON FESTIVAL 2023 θα είναι ακόμα πιο πλούσιο και πιο εντυπωσιακό”. 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου