25/10/22

Προαστιακός: Επαναφέρει το αίτημα η Λιβαδειά

 

Η επικαιροποίηση του αιτήματος για την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου στη Λιβαδειά ήταν το κεντρικό θέμα σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Επιμελητήριο, την οποία προκάλεσαν ο Εμπορικός Σύλλογος, το σωματείο “Νέα εστίαση”, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λιβαδειάς και το Επιμελητήριο Βοιωτίας.


Αποφασίστηκε να επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών καθώς και η έκδοση ψηφίσματος.


Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων, αναφέρθηκαν στην αναπτυξιακή ώθηση που θα έδινε στην περιοχή η έλευση του προαστιακού και χαρακτήρισαν δίκαιο το αίτημα, που εκκρεμεί εδώ και δύο δεκαετίες περίπου.

Επίσης επισημάνθηκαν και οι γενικότερες δυσλειτουργίες με την κατάργηση δρομολογίων των τρένων από το Σ.Σ Λιβαδειάς.

Τις αναπτυξιακές προοπτικές της Βοιωτίας μέσω της βελτίωσης του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου ανέπτυξε ο οικονομολόγος Γιάννης Λιάκος.


Στο θέμα αναφέρθηκαν αναδεικνύοντας το πρόβλημα και ζητώντας άμεση και εφικτή λύση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Δημήτρης Γέρος, ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Δημήτρης Γέρος, και ο Πρόέδος του Σωματείου Νέα Εστίαση Γιάννης Μουρτζούνης.  

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού, Ανδρέας Κουτσούμπας (ΝΔ), Γιώτα Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Μουλκιώτης (ΠΑΣΟΚ), η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι Δήμαρχοι Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας και Αλιάρτου- Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού Πρόδρομος Εμμανουηλίδης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.


Επίσης είχε προσκληθεί και παραβρέθηκε ο Commercial Passengers Director  της  Hellenic Train S.A, Θ. Τόλιας ο οποίος ενημέρωσε πως όταν ολοκληρωθούν τα έργα στις σιδηροδρομικές γραμμές θα υπάρξουν περισσότερα δρομολόγια, ενώ για τη μεταφορά επιβατών από την πόλη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και αντίστροφα πρότεινε τη λειτουργία δρομολογίου με λεωφορείο.

Στόχος των διοργανωτών ήταν να βρεθούν εφικτές λύσεις επιβίωσης γραμμής προαστιακού όπου  τα οφέλη θα έχουν υψηλό αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία, το περιβάλλον και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ήταν από  παλαιότερα πρωτεργάτης στη διεκδίκηση των ίδιων αιτημάτων, και πιο συγκεκριμένα επί προεδρίας του Κώστα Παπασπύρου.

“Οφείλουμε λοιπόν απέναντι στην ιστορία αυτής της πόλης, αλλά και από χρέος προς το μέλλον να δράσουμε και να αντιδράσουμε!     

Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε- τα παιδιά μας- στον τόπο τους και να τους παραδώσουμε τη σκυτάλη των επιχειρήσεών μας μέσα σε ένα περιβάλλον αισιοδοξίας, θα πρέπει εγκαίρως να εξασφαλίσουμε συνθήκες ανάπτυξης! Η προσπάθεια   θα είναι συνεχής και δυναμική και ευχόμαστε  να είναι με την ενότητα ΟΛΩΝ μας!”, υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου