22/3/22

Δίστομο: Δάσκαλοι στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού

Δάσκαλοι στην ...εκπαίδευση! Πάνω από 50 εκπαιδευτικοί της Δ' Διεύθυνσης, πρώην Σύμβουλοι και Συντονιστές σε Σχολεία της Αττικής, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική/ ενημερωτική επίσκεψη στο Δίστομο και επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού της Μαρτυρικής κωμόπολης καθώς και την παρακείμενη Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά- προστατευόμενο Μνημείο της UNESCO.


Οι δάσκαλοι, πέραν της ξενάγησης από τον Χρ. Παπανικολάου και την παρακολούθηση ντοκιμαντέρ για το χρονικό της Σφαγής 228 Διατομιτών από τους Γερμανούς Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944, ενημερώθηκαν για τα δεδομένα πραγματοποίησης μονοήμερων σχολικών εκδρομών ( απόσταση 149 χλμ, , δωρεάν είσοδος, τηλ. 2267-350130 κλπ) καθώς και για την αξιοποίηση προγραμμάτων που έχει επεξεργαστεί η συντονίστρια του Μουσείου, αρχαιολόγος Αμαλία Παπαϊωάννου για μαθητές, αναλόγως της ηλικίας.

Επίσης ενημερώθηκαν και για δράσεις που πραγματοποιούν Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δίστομο- στο Μουσείο και στο χώρο του Μαυσωλείου.

Όπως αυτή που έγινε την περασμένη εβδομάδα του Γυμνασίου της Γλυφάδας και η οποία αφορούσε πρωτότυπη παρουσίαση εκπαιδευτικής εργασίας των ιδίων των μαθητών στο υπαίθριο αμφιθέατρο στο Λόφο του Μαυσωλείου Διστόμου, παρουσία και του Δημάρχου Γιάννη Σταθά. Ψυχή της εκπαιδευτικής δράσης των δασκάλων Αττικής ήταν ομάδα Συντονιστών μεταξύ των οποίων και η καταγόμενη από το Δίστομο Ιωάννα Καμπουρμαλη.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου