22/3/22

Συλ. Εργ. ΟΤΑ Βοιωτίας: Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με σύμβαση covid από τους Δήμους

Από την άνοιξη του 2020 ,με την έναρξη της πανδημίας, έγιναν προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου λόγω covid και όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα δίνονται παρατάσεις στις συμβάσεις τους. 


“Οι συμβασιούχοι Covid τα δυο προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν αποφασιστικά  με την εργασία τους στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ αλλά και σε κάθε είδους ακραίων συνθηκών και έκτακτων αναγκών (σε χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές, κ.α.). Αποδείχτηκε πως η εργασία τους καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υποστελεχωμένες, κρίσιμες υπηρεσίες των Δήμων, όπως η καθαριότητα, η φύλαξη, το πράσινο, οι κοινωνικές υπηρεσίες, κ.α. 

 Σήμερα χωρίς να έχει τελειώσει η πανδημία η κυβέρνηση έρχεται να «τελειώσει» αυτούς τους εργαζόμενους. Οι πάνω από 3.000 εργαζόμενοι που δούλεψαν τα τελευταία δυο χρόνια στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού όλης της χώρας, κινδυνεύουν να απολυθούν στις 31 Μάρτη. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που δήλωσε κυνικά το Γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, πως κάθε συμβασιούχος μία μέρα πριν κλείσει το 24μήνο θα απολύεται”, σημειώνουν εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας ο Πρόεδρος Νίκος Μπούρας και η Γραμματέας Καλλιόπη Τσώνη.

Και προσθέτουν: “Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας, πιστός στις πάγιες θέσεις του για Μόνιμη και Σταθερή εργασία για όλους, στηρίζει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων αυτών και καταθέτει σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο καλεί να υιοθετήσουν και υπερψηφίσουν άμεσα (και πάντως πριν την 31/03/2022 ), όλα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Νομού Βοιωτίας”.

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν: “Απαιτούμε να μην απολυθεί κανείς στις 31/3/2022, να μην συνεχιστεί η ομηρία των ολιγόμηνων παρατάσεων και να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Όχι στις απολύσεις, όχι στην ανεργία, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους”. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου