20/9/21

Στην Π.Ε. Βοιωτίας ο Αν. ΥΠΕΣ Σ. Πέτσας και η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γ. Αγγελοπούλου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου επισκέφθηκαν την Περιφεριακή Ενότητα Βοιωτίας κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Λιβαδειά όπου τον υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός η Αντιπεριφεριάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Μπακομήτρος.


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα θεσμικά και αναπτυξιακά, οι προτάσεις της Περιφέρειας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, καθώς τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, μέσω του ειδικού προγράμματος ανασυγκρότησης που έχει ανακοινωθεί για την περιοχή.

«Η Βοιωτία δεν είναι ένας “δορυφόρος” της Αθήνας, αλλά μία περιοχή με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα», επισήμανε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ότι κύριο μέλημα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κυβέρνησης είναι –μαζί με την περιφερειακή διοίκηση– τα πλεονεκτήματα αυτά να τα ξεδιπλωθούν και να τα αναδειχθούν. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανέπτυξε τον τρόπο που η περιοχή μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό προορισμό στον άξονα του αθλητισμού, του πολιτισμού και του θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και με την αξιοποίηση του πρωτογενούς, του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα. 

Ξεχωριστή μνεία έγινε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών και στις προτάσεις της Περιφέρειας, οι οποίες εκτείνονται σε ένα μεγάλο εύρος –από τις υποδομές και τα αντιπλημμυρικά έργα μέχρι τις αστικές αναζωογονήσεις– και φιλοδοξούν να αλλάξουν την όψη των τοπικών κοινωνιών, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη. 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, μέσα σε μόλις πέντε μήνες –μετά την τροποποίηση του νόμου τον Μάρτιο– έχουν ενταχθεί στο “Αντώνης Τρίτσης”  έργα, συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ. 

«Εάν βρείτε άλλο πρόγραμμα που να έχει τέτοιες εντάξεις έργων, με χαρά να το ξανασυζητήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Μάλιστα, όπως προανήγγειλε, ότι  θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ακόμα μία σειρά έργων, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ. 

Ο κ. Πέτσας στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ταχύτητας για τις εντάξεις στο “Αντώνης Τρίτσης”, έτσι ώστε μέσα στο 2022 να δημοπρατούνται, να συμβασιοποιούνται και να υλοποιούνται πολύ περισσότερα έργα σε όλη την επικράτεια.

«Από τον επόμενο κιόλας χρόνο, θα είμαστε εμείς που θα πιέζουμε τους δήμους και τις περιφέρειες να υλοποιήσουν τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Σημασία έχει να έχουμε ώριμα έργα, έτσι ώστε ο πολίτης να ωφελείται από αυτά», επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Στους αναπτυξιακούς στόχους του “Ελλάδα 2021” και στην ειδική πρόσκληση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” αναφέρθηκε –στις δηλώσεις της– η Πρόεδρος της επιτροπής “Ελλάδα 2021”, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου: «Μιλάμε για το μέλλον. Μιλάμε για ανάπτυξη. Έχουμε μία συνεχή επικοινωνία και μία συνεχή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση –περιφέρεια και δήμους–, καθώς και με το Υπουργείο Εσωτερικών. Στόχος μας είναι να κάνουμε τους τόπους πιο ελκυστικούς, οι νέοι να μένουν στην πατρίδα μας και να έχουν δουλειές”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Αγγελοπούλου. 

Από την πλευρά του, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός έκανε λόγο για μία επίσκεψη με πολύ μεγάλη ουσία και έναν υψηλότατο συμβολισμό, με αφορμή και την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών εξήρε τη στενή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους πληγέντες, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, με στόχο οι πληγές να επουλωθούν και το στοίχημα της επόμενης ημέρας να κερδηθεί για τους κατοίκους και την περιοχή συνολικά. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου