20/9/21

Ανάδειξη του ιστορικού χώρου της Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.


Αφρομή της επίσκεψης στάθηκε η έγκριση του έργου «Ανάδειξη ιστορικού χώρου Αγίας Παρασκευής και οδού πρόσβασης Γιαννούτσου», μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης τους περιελάμβανε αρχικά σύσκεψη με τον Δήμαρχο Λεβαδέων στο Δημαρχείο της Λιβαδειάς και στην συνέχεια την επίσκεψη και την πραγματοποίηση επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, του βουλευτή Βοιωτίας κ. Ανδρέα Κουτσούμπα, καθώς και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, της Αντιπεριφεριάρχη Βοιωτίας κ. Φανής Παπαθωμά, των Δημάρχων Βοιωτίας κ. Γεωργίου Αναστασίου, κ. Γεωργίου Ντασιώτη και κ. Ιωάννη Σταθά, όπως και εκπροσώπων φορέων, οργανισμών και συλλόγων.

Ο κ. Ταγκαλέγκας εξήρε την συνδρομή και την προσωπική συμβολή της Προέδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021″ κ. Αγγελόπουλου – Δασκαλάκη στην επιτυχή έκβαση της έγκρισης χρηματοδότησης στην πρόταση για την ανάδειξη ενός ιστορικού χώρου υπερτοπικής εμβέλειας, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή θεώρησε χρέος της, τόσο την αποκατάσταση και ανάδειξή των ταφικών μνημείων του ίδιου του Ναού της Αγίας Παρασκευής, όσο και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και της οδού πρόσβασης ”Γιαννούτσου”.

Το έργο με τίτλο «Ανάδειξη ιστορικού χώρου Αγίας Παρασκευής και οδού πρόσβασης «Γιαννούτσου» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού προϋπολογισμού 1.196.650 € εγκρίθηκε και πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε προσωπικά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, και στο πρόσωπο αυτού και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για μια σειρά εγκρίσεων έργων της τάξης των 15.508.522 €.

Σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της πόλης της Λιβαδειάς, όπως η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο), όπου δημιουργείται και το νέο Δημαρχείο, η κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου σε συνδυασμό με το Πάρκο Αναψυχής και Άθλησης, ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμους για ήπια άσκηση, πάρκο σκέιτμπορντ, αλλά και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στο πλαίσιο της υλοποίησης παρεμβάσεων βελτίωσης του μικροκλίματος μέσω κατασκευής υποδομών για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων και διαμορφώσεων υπαίθριων χώρων εκδηλώσεων και αναψυχής, αλλά και έργα αγροτικής οδοποιίας που θα εξομαλύνουν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών.

Ζήτησε και την περαιτέρω συνδρομή του ίδιου, του κ. Πέτσα και της  κυβέρνησης για μια σειρά προτάσεων έργων του Δήμου Λεβαδέων, των οποίων αναμένεται η έγκριση τους.

Το σύνολο των προτάσεων του Δήμου Λεβαδέων στο πρόγραμμα ‘‘Αντώνης Τρίτσης’’ ανέρχεται σε 30.500.000€.

Ο κ. Ταγκαλέγκας έκλεισε την ομιλία του, ευχαριστώντας το σύνολο των παρισταμένων στην εκδήλωση της Αγίας Παρασκευής, ευχόμενος να συνεχίσουμε ενωμένοι να δημιουργούμε ένα ευνοϊκότερο μέλλον για τα παιδιά μας, εμπνεόμενοι από τους αγώνες του παρελθόντος για Ελευθερία και Εθνική Ενότητα.



ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου