25/5/21

Ε.Κ. Λιβαδειάς: Η Κυριακή είναι υποχρεωτική αργία

Με το σύνθημα « Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας” την Κυριακή 23 Μαΐου, εργαζόμενοι και μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, προχώρησαν στο κλείσιμο καταστημάτων που όπως σημειώνει το Ε.Κ. “παρά την απεργία που είχε προκηρυχθεί, είχαν ανοίξει”. 


Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για τις 23 Μαΐου ομόφωνα είχε προκηρύξει Πανεπαρχιακή Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, διότι “ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και τη δουλειά της Κυριακής, είναι στην πραγματικότητα αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του 8ωρου, 5νθημερου, 40ωρου”. 

“Αυτές οι εργασιακές κατακτήσεις εδώ και καιρό έχουν μπει στο στόχαστρο για να καταργηθούν από τους δανειστές, τους εργοδότες και τις Κυβερνήσεις , που επέβαλαν στην χώρα τρία μνημόνια”, τονίζουν μεταξύ άλλων εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Κ. ο Πρόεδρος Κώστας Κολιούσης και ο Γραμματέας Γιώργος Αγγελόπουλος. 

Και προσθέτουν: “Η εργασία την Κυριακή και η αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου, στρέφεται ενάντια και στους μικρούς ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος ανοίγματος και την εντατικοποίηση της εργασίας. Παράλληλα βοηθά να κυριαρχήσουν στην αγορά πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων, καταδικάζοντας έτσι τους μικροεπαγγελματίες, στο κλείσιμο, την ανέχεια και την ανεργία”. 

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν: “Η υπεράσπιση του εργασιακού κεκτημένου του 8ωρου, 5νθημερου, 40ωρου είναι η βάση για να διαμορφωθούν οι πρώτες αναγκαίες προϋποθέσεις, να δοθεί ένας αγώνας που θα ανοίξει το δρόμο για νέες  κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, προς την κατεύθυνση της μείωσης του χρόνου εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να απορροφηθεί η ανεργία και να κερδηθεί η αξιοπρέπεια στην ζωή των εργαζόμενων και των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων που έχουν την απόλυτη ανάγκη στήριξης αυτή την εποχή για να διασωθεί η ζωή τους”. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου