25/5/21

Δήμος Θηβαίων: Δωρεάν η συμμετοχή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για τις οικονομικά ευάλωτες οικογένειες

Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, αποφάσισε να διευρύνει το όριο απαλλαγής από την καταβολή τροφείων, ώστε να συμπεριλάβει περισσότερες οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. 


Ειδικότερα, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ΔΟΘ, τα νήπια οικογενειών με ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ απαλλάσσονται από την καταβολή τροφείων για το σχολικό έτος 2021-22. Παράλληλα, για τις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 12.500 ευρώ, το μηνιαίο ποσό μειώνεται στα 30 ευρώ από 40 ευρώ που ίσχυε για το σχολικό έτος 2020-2021.

«Η υγειονομική κρίση έχει επηρεάσει δυσανάλογα ορισμένους συνανθρώπους μας. Ο Δήμος Θηβαίων, με πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη, στέκεται στο πλευρό των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα εκμεταλλευθούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος, ώστε να ελαφρύνουμε τις οικογένειες από ορισμένα οικονομικά βάρη», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Αναστασίου.

Από την πλευρά του, ο ΔΟΘ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής: «Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ΔΟΘ και ανταποκρινόμενοι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αφήνει πίσω της η πανδημία, προχωράμε στον επαναπροσδιορισμό της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφείων) για τα φιλοξενούμενα νήπια των παιδικών σταθμών του Δήμου Θηβαίων.

- Για το σχολικό έτος 2021-22, κυρίως διευρύνουμε το όριο απαλλαγής από την καταβολή τροφείων, προσπαθώντας να ενισχύσουμε με αυτόν τρόπο οικογένειες με ετήσια εισοδήματα έως 10.000 ευρώ».

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου