3/11/20

Διπλασιάζεται η χρηματοδότηση για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα

Επιπλέον 10.000.000 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2014-2020) εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, διπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία  Covid‐19 στην  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας». 

Ακόμη, λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος, η προθεσμία υποβολής προτάσεων της σχετικής πρόσκλησης, με φορέα υλοποίησης την ΑΝ.ΔΙΑ, μεταφέρεται με νέα καταληκτική ημερομηνία την 17 Νοεμβρίου 2020.

Τονίζεται ότι η  δημόσια χρηματοδότηση θα καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της  επιχείρησης το 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 4.000 € και μέγιστο τα 40.000 €.  Σημειώνεται ότι το καταβαλλόμενο κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021 και οι επιχορηγούμενες επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη λειτουργία τους ολόκληρο το οικονομικό έτος 2021. 

«Την τρέχουσα προγραμματική περίοδο έχουμε θέσει σε εφαρμογή σχέδιο άμεσης, αλλά και στρατηγικής υποστήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους της Περιφέρειάς μας, συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει ως σήμερα τα 90 εκατ. ευρώ. Διπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό του τρέχοντος προγράμματος, δίνουμε μια ακόμη πιο μεγάλη ανάσα στην Περιφερειακή μας Οικονομία, που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Όλοι μαζί δίνουμε αυτόν τον αγώνα, κι όλοι μαζί θα καταφέρουμε το γρηγορότερο να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της ζωής μας και της οικονομίας μας», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου