3/11/20

Φ. Παπαθωμά: Κοινός στόχος όλων είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας με παράλληλη στήριξη όλων των επαγγελματιών της Βοιωτίας

Επιστολή σε Χαρδαλιά για αλλαγή στο επίπεδο επιτήρησης της Βοιωτίας

Χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της  Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά, μετά από πρόσκλησή της , με τους Δημάρχους του Νομού.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας,  ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη, ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας και ο  Δήμαρχος Διστόμου –Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννης  Σταθάς. Επίσης συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Σταύρος Τσελάς και ο συντονιστής της ομάδας Covid-19 , ιατρός Αγάλος Φωτόπουλος.

Το θέμα που κυριάρχησε αφορούσε στην εκτίμηση της κατάστασης που προκύπτει από την  ένταξη του νομού  στο επίπεδο Β΄ του επιδημιολογικού χάρτη .

Εκφράστηκε η έντονη ανησυχία όλων ανεξαιρέτως για τα κρούσματα που υπάρχουν στη Βοιωτία και που οδήγησαν το νομό στην συγκεκριμένη επιδημιολογική κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η αποστολή κοινής επιστολής προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζητώντας την επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων  με την πάροδο 14 ημερών από την 23 -10-2020 όπου κορύφωσε το συρροϊκό κύμα, το οποίο  ενέταξε το Νομό, στο τότε πορτοκαλί χρώμα επιδημιολογικής αξιολόγησης, εάν και εφόσον καλύπτεται πλήρως το πρόσταγμα της διασφάλισης της υγείας των Βοιωτών.

Να σημειωθεί οτι η Βοιωτία πέρασε στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης με 55 κρούσματα και 125 καραντίνες ενώ σήμερα τα ενεργά κρούσματα στο νομό ανέρχονται στα 59.

“Κοινός στόχος όλων είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας με παράλληλη  στήριξη όλων των  επαγγελματιών του Νομού Βοιωτίας”, τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπαθωμά.

Παράλληλα η κ. Παπαθωμά αναφέρθηκε στον διπλασιασμό  του προγράμματος μη επιστρεπτέας επιδότησης της Στερεάς ενώ έκανε γνωστό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδότησης των επιχειρήσεων στις κόκκινες περιοχές της Περιφέρειας.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου