8/9/20

Την αγανάκτησή του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς εξέφρασαν τα Συνεργαζόμενα Σωματεία συνταξιούχων, Λιβαδειάς και Βοιωτίας

Την οργή και την αγανάκτησή τους για τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου (ΣτΕ) όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους τα Συνεργαζόμενα Σωματεία των συνταξιούχων, ΙΚΑ Επαρχίας Λιβαδειάς, ΟΑΕΕ επαρχίας Λιβαδειάς και του Δημοσίου του Ν. Βοιωτίας.

“Σημειώνουμε πως με την τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, 1.300.000 συνταξιούχοι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ, ενώ δεν θα αποδοθούν και τα αναδρομικά από την 13η και 14η σύνταξη που έχουν καταργηθεί, από τις περικοπές των επικουρικών ταμείων, από το ΕΚΑΣ, κ.ά.”, τονίζουν οι συνταξιούχοι

Και προσθέτουν:

“Συνολικά, στα δέκα αυτά χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι περικοπές που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις στις συντάξεις ανέρχονται στα 80 δισ. ευρώ.

Για τις απώλειες αυτές υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Ας μας πει η κυβέρνηση ποιοι τις έχουν και πως θα μπορούσαν να διορθωθούν…” 

Ακολούθως σημειώνουν: “Η κυβέρνηση καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, με το απαράδεκτο και καταδικαστέο επιχείρημα ότι τάχα αν μας δώσει περισσότερα θα διαμαρτυρηθούν οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι, δηλαδή τα παιδιά μας που χρηματοδοτούν με την εργασία τους τον ΕΦΚΑ.  Πρόκειται βεβαίως για μια υποκριτική πολιτική τοποθέτηση  που στοχεύει να φέρει σε αντιπαράθεση τους συνταξιούχους με τις άλλες κοινωνικές τάξεις, παρ’ ότι  το πολιτικό προσωπικό της χώρας γνωρίζει πολύ καλά πως από τις συντάξεις συντηρούνται πολλές οικογένειες παιδιών των συνταξιούχων.

Άλλωστε, οι συντάξεις μας είναι προπληρωμένες. Κι η πολιτεία όφειλε να  διαφυλάξει και να εξασφαλίσει τα αποθεματικά των ταμείων μας, ως βασικό καθήκον μιας ευνομούμενης πολιτείας απέναντι στους ενεργούς πολίτες που πρόσφεραν στην κοινωνία μια ολόκληρη ζωή”. 

Και συμπληρώνουν: “Όσον αφορά στις δικαιολογίες που αφορούν τις δυνατότητες της οικονομίας, εμείς λέμε το εξής: όλες οι αστικές κυβερνήσεις επί δεκαετίες λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ταμείων μας, αφήνοντάς τα σήμερα με τεράστια ελλείμματα. Εξαφάνισαν κυριολεκτικά τις καταθέσεις  μισού αιώνα και βάλε που είχαμε δημιουργήσει με τις τακτικές εισφορές, με το μόχθο  και με την εργασία μας. 

Για τα ελλείμματα και για τα χρέη του κράτους, οι συνταξιούχοι, όπως άλλωστε κι όλοι οι εργαζόμενοι, δεν έχουν καμία ευθύνη. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και, που έδωσαν γη και ύδωρ στα μεγάλα συμφέροντα, στις κατασκευαστικές εταιρίες, στις τράπεζες,  στους εφοπλιστές και στους βιομήχανους”.

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν: “Με πολιτική απόφαση έγιναν όλες οι περικοπές την τελευταία δεκαετία, με πολιτική απόφαση απαιτούμε να μας  αποδώσετε ότι δικαιωματικά μας ανήκει. Το  κίνημα των συνταξιούχων δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα, μαζί με το λαό που ματώνει και δεινοπαθεί κάτω από τούτο το βάρβαρο καθεστώς της κοινωνικής αδικίας που έχετε επιβάλλει, μέχρι την τελική δικαίωση,…”


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου