1/9/20

Τρία χρόνια λειτουργίας για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων

 Τρία χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θηβαίων

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων με λειτουργία Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, έκλεισε 3 χρόνια λειτουργίας,  με ημερομηνία έναρξης 01/08/2017.

Πρόκειται για δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο,  στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, εργασιακής συμβουλευτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην υποδοχή, καταγραφή και παραπομπή ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Από τον Φεβρουάριο του 2019 το Κέντρο Κοινότητας ανέλαβε τη διασύνδεση με τον ΟΠΕΚΑ, υποβάλλοντας αιτήσεις προνοιακών παροχών.

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, παράλληλα λειτουργεί Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, το οποίο στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό, μέσω του οποίου προσφέρονται εξειδικευμένες υπηρεσίες,  οι οποίες έχουν σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την πλήρη κοινωνικής τους ένταξη. Το προαναφερόμενο προσωπικό προσλήφθηκε με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, ανανεωνόμενη κατ’ έτος με διαδικασίες ΑΣΕΠ (διαδικασίες του Ν. 3812/2009) και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για τις υπολειπόμενες προσλήψεις.

 Για τις λοιπές δράσεις που υλοποιούνται,  στο πλαίσιο λειτουργίας του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών,  έχουν προσληφθεί από 01/08/2019 με σύμβαση έργου 2 ΠΕ Φιλόλογοι και 1 ΠΕ Κοινωνιολόγος. Έχουν δημιουργηθεί 5 (πέντε) τμήματα μεταναστών/δικαιούχων διεθνούς προστασίας για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

 Στα 3 χρόνια λειτουργίας, το Κέντρο Κοινότητας έχει δεχθεί 5.986 επισκέψεις ωφελούμενων πολιτών που ανήκουν σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού, όπως: άνεργοι, εργαζόμενοι, ΑμΕΑ, άτομα όλων των μορφωτικών βαθμίδων, μετανάστες, πρόσφυγες.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων  εδρεύει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας) τέρμα οδού Μακαρίου και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα -Παρασκευή τις ώρες από 8.00 έως 16.00. 

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και τηρείται το Απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.

Τρόποι Επικοινωνίας:

• τηλέφωνα:22620-28570, 22620-28591

• email: kentrokoinotitas@thiva.gr / kem@thiva.gr

• blog: www.kkoinotitasthivas.blogspot.gr


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου