30/3/20

Οικονομικές διευκολύνσεις και προληπτικά μέτρα, λόγω κορονοϊού, από το Δ. Λεβαδέων


Δήμαρχος - Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας, στο πλαίσιο των ενεργειών  για την προστασία της δημόσιας υγείας και για τη εξυπηρέτηση των δημοτών κατά τη διάρκεια ισχύος των προληπτικών μέτρων για τη μη διάδοση του κορονοϊού COVID 19 έχει προχωρήσει στη λήψη των σειράς μέτρων και πρωτοβουλιών.


Στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, η απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, τα τέλη κοινοχρήστων χώρων για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν  υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, καθώς και η απαλλαγή των τροφείων στους βρεφονηπιακούς /παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων και των διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστά. 
Επίσης σύμφωνα με την παρ 7 του άρθρ. 37 προβλέπεται η απαλλαγή μισθωμάτων σε κυλικεία εντός σχολικών μονάδων και εντός κοιμητηρίων μέχρι 31.5.2020
Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Λεβαδέων θα παραμείνουν κλειστές έως και τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 μετά τη λήψη από την κυβέρνηση νέων μέτρων απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων.
Οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν κατά μόνας σε ανοικτούς χώρους της πόλης, αφού συμπληρώσουν και έχουν μαζί τους τη βεβαίωση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.
Επίσης έχει προβλεφθεί κατ’ οίκον διανομή από τις Υπηρεσίες του Δήμου φαρμακευτικού υλικού και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης η δαπάνη των οποίων θα βαρύνει τους δημότες.
Ακόμα κατ’ οίκον διανομή συσσιτίου, τροφίμων και φαρμάκων στους δικαιούχους των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λεβαδέων.
Παράταση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΥΑΛ μέχρι 15 Απριλίου 2020.
Μείωση κατά 50% του αριθμού των παραγωγών – εργαζομένων στις λαϊκές αγορές και τηρώντας υποχρεωτική απόσταση μεταξύ των πάγκων τουλάχιστον 5 μέτρων μέχρι στις 30.04.2020.
Καθιέρωση διπλής βάρδιας αποκομιδής των απορριμμάτων από τους εργαζομένους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου καθημερινά από τις 06:00 – 12:00 και από τις 12:00 – 18:00 και εφοδιασμό αυτών με φόρμες, γάντια, μάσκες, γυαλιά και αντισηπτικό υγρό.
Εφοδιασμό με μάσκες, γάντια όλων των εργαζομένων του Δήμου και αντισηπτικό υγρό σε όλα τα γραφεία του Δήμου Λεβαδέων.
Απολύμανση των κεντρικών δρόμων στην πόλη της Λιβαδειάς, καθώς και στους προαύλειους χώρους του Γ.Ν. Λιβαδειάς και του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Βλάσιος».
Πραγματοποίηση απολυμάνσεων σε όλα τα Δημοτικά κτήρια, ΚΑΠΗ Λιβαδειάς και Δαύλειας και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Λεβαδέων και στα Δημόσια κτήρια όπου στεγάζονται η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς, καθώς και στο Δικαστικό Μέγαρο και στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Ολοκληρώνεται η απολύμανση των δρόμων σε όλες τις γειτονιές της Λιβαδειάς, καθώς και στις Κοινότητες.

Λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο για τον καθορισμό ραντεβού για την εξυπηρέτηση των δημοτών με τις Υπηρεσίες του Δήμου στο τηλέφωνο 22613 – 50803, email: gdimarxou@livadia.gr,  με το ΚΕΠ στο τηλέφωνο 22613 – 50000, email: d.levadeon@kep.gov.gr και με τη ΔΕΥΑΛ στο τηλέφωνο 22610-26401 – 402, email: info@deyalivadias.gr.
Ενημέρωση των δημοτών για τον τρόπο εξυπηρέτησης τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων και της πλατφόρμας ΕΡΜΗΣ www.ermis.gov.gr.
Η εξυπηρέτηση των δημοτών γίνεται από 09:00 – 12:30 καθημερινά κατόπιν συνεννόησης.
Παράλληλα προχώρησε δημιουργία πλατφόρμας για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου