30/3/20

Μέχρι στιγμής 3 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Βοιωτία


Όγδοο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στον πίνακα του ΕΟΔΥ με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχει μπει και η Βοιωτία. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στην Βοιωτία υπάρχουν τρία κρούσματα. Το πρώτο  καταγράφεται στην περιοχή της Θήβας και ήδη να ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία και το δεύτερο στο Δήλεσι.

Σε συνολικά 1.156 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα ενώ σήμερα σύμφωνα με τα όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 41.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, Σωτήρη Τσιόδρα, και την χθεσινή ενημέρωση 69 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας -οι περισσότεροι άνδρες με ιατρικό ιστορικό. «Ο μέσος χρόνος νοσηλείας στη ΜΕΘ είναι αρκετά παρατεταμένος. Δεν είναι μια μάχη που εύκολα κερδίζεται» επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Αναφερθείς στα θύματα του κοροναϊου, ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι η μέση ηλικία τους ήταν 71 έτη. Όπως εξήγησε, το 92% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους ή ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η καμπύλη του ρυθμού αύξησης στη χώρα μας δείχνει να είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις άλλες χώρες.
«Προσοχή στην παραπληροφόρηση, η οποία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό» τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι βραδύτερος ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας σε σχέση με άλλα κράτη, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια λόγω κοροναϊού.
Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά.


Γ. Αναστασίου: Ο πανικός είναι χειρότερος από τον ιό

Ανακοίνωση σχετικά με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Θήβα, μία 44χρονη, εξέδωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Αναστασίου, στην οποία τονίζει ότι η διαχείριση του θέματος και η ενημέρωση ανήκει αποκλειστικά στον ΕΟΔΥ.

“Η αβεβαιότητα και οι αντιφατικές πληροφορίες που προκύπτουν σε μια πανδημία μπορούν να οδηγήσουν σε σπασμωδικές αντιδράσεις και σε απειλή της κοινωνικής συνοχής και φυσικά όπως τονίζουν οι ειδικοί «Ο πανικός είναι χειρότερος από τον ιό». Από την πρώτη στιγμή, όταν και πλέον αναγνωρίσθηκε ως πανδημία ο κορονοϊός, ο Δήμος Θηβαίων έλαβε όλα τα απαιτούμενα και κατάλληλα μέτρα προφύλαξης για την προστασία των πολιτών και τα οποία φυσικά είναι σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους φορείς”, σημείωσε ο Δήμαρχος σε ανακοίνωσή του.
Και πρόσθεσε: “Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και φυσικά με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Θηβών, το οποίο είναι άριστα προετοιμασμένο. Βέβαια πρέπει να αναφερθεί, όπως και έχετε αντιληφθεί, η επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα ανήκει αποκλειστικά στον ΕΟΔΥ και εμείς ως Δήμος έχουμε ανεπίσημη ενημέρωση για την οποία δεν επιτρέπεται να προβούμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, εκτός αν ζητηθεί και φυσικά αν ο ίδιος ο ασθενής αυτοβούλως ενημερώσει και ανακοινώσει το γεγονός της ασθενείας του”.
Ακολούθως επεσήμανε για το περιστατικό: “Ενημερωθήκαμε ότι έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην πόλη των Θηβών, το οποίο ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» και έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ιχνηλάτισης από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, όπως ενημερώθηκα προσωπικά από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Κο Χαρδαλιά, τα αποτελέσματα της οποίας φυσικά δεν είναι ανακοινώσιμα για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Η ενημέρωσή μας είναι συνεχής και εκ μέρους του Δήμου έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα. Φυσικά ο Δήμος με αίσθημα ευθύνης θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ζητάμε από τους πολίτες να μην αποπροσανατολίζονται και φυσικά να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της πολιτείας .Το σύνθημα μας είναι ένα Μένουμε Σπίτι”


Ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας με αφορμή το κρούσμα στο Δήλεσι σημείωσε:
Με αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνω ότι την Κυριακή 29/3/2020 το πρωί, ενημερωθήκαμε ότι έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο Τανάγρας. Πρόκειται για συμπολίτη μας από το Δήλεσι, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ήρθε από την Αθήνα. Ήδη ο ασθενής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και το στενό του περιβάλλον τέθηκε άμεσα σε καραντίνα 14 ημερών.  Έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία συλλογής στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, όπως ενημερώθηκα προσωπικά από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κο Χαρδαλιά, τα αποτελέσματα της οποίας φυσικά δεν είναι ανακοινώσιμα για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Η επικοινωνίας μας με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ είναι συνεχής και ο Δήμος μας έχει τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα καθώς έχει κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ευχόμαστε ολόψυχα στον ασθενή γρήγορη ανάρρωση. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.
Κάνω έκκληση σε όλους και όλες τους συνδημότες μας
  • Να επιδείξουμε υπευθυνότητα τις δύσκολες αυτές στιγμές και να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων, για να προστατεύσουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
  • Στους ευρισκόμενους εκτός Δήμου μας συνδημότες και φίλους ζητώ να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται και να τον επισκεφθούν, όταν λήξει ο κίνδυνος της διασποράς του ιού, ώστε να διαφυλάξουν την υγεία όλων μας.
  • Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου