17/3/20

Ε.Α.Υ. Βοιωτίας: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Πυρί Θηβών


Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομία

Σε ενημέρωση αναφορικά με δημοσιεύματα μερίδας του ηλεκτρονικού τύπου αλλά και ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών, σχετικά με περιστατικό το οποίο σημειώθηκε βραδινές ώρες της 10ης Μαρτίου, και τους πυροβολισμούς στο Πυρί Θηβών “προς αποκατάσταση της αλήθειας”, προέβη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας  με έγγραφο πρός την πολιτκή και φυσική ηγεσία.


Σύμφωμε με την ΕΑΥΒ στις 10/03/2020 περίπου στις 11 το βράδι Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Θηβών, εντόπισαν να κινείται ύποπτα στην περιοχή Κοντίτο Θηβών, ι.χ.ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα και το ακολούθησαν με σκοπό να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
“Ο οδηγός του εν λόγω οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο, κινούμενος προς την περιοχή του Πυρί Θηβών, ακολουθούμενος από τους Αστυνομικούς. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις, αναγκάζοντας τους δράστες να κινηθούν προς τον καταυλισμό μέσω αγροτικής έκτασης που γειτνιάζει με αυτόν, εγκαταλείποντας εν τέλει το όχημα και διέφυγαν πεζοί προς τον καταυλισμό, εκμεταλλευόμενοι το σκότος και την ιδιομορφία της περιοχής”, σημειώνει η Ένωση.
Και προσθέτει: “ Εν συνεχεία, από τον καταυλισμό και προς την κατεύθυνση των  Αστυνομικών οι οποίοι παρέμεναν στο σημείο όπου εγκαταλείφθηκε το όχημα (περί τα 500 μέτρα από τον καταυλισμό) προς φύλαξη και περισυλλογή των πειστηρίων (όχημα, χάλκινα πηνία μετασχηματιστών, κόφτες κοπής μετάλλων, διαρηκτικά εργαλεία κτλ), άγνωστοι δράστες με προφανή δολοφονική πρόθεση πυροβόλησαν εναντίον τους περισσότερες από 40 φορές. Οι Αστυνομικοί έλαβαν θέσεις κάλυψης γύρω από το ανωτέρω όχημα ενώ οι πυροβολισμοί έως ότου μετακινηθεί το ύποπτο όχημα (περί τα 25 λεπτά) συνέχιζαν αμείωτοι, ξεπερνώντας τους 100”.
 Τα  γεγονότα όπως τονίζει η Ένωση πιστοποιούνται τόσο από τις συνομιλίες των Αστυνομικών που επιχειρούσαν στο σημείο με το κέντρο 45 της Δ.Α. Βοιωτίας, όσο και από τα τηλέφωνα των έντρομων πολιτών προς το 100.
“Οι Αστυνομικοί - συμπληρώνει- οι οποίοι επιλήφθηκαν του περιστατικού, ενεργώντας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και επιδεικνύοντας επαγγελματισμό, υπό συνεχή πυρά, κινούμενοι με τα περιπολικά οχήματα άνευ λειτουργίας των φώτων πορείας, μετακίνησαν το ανωτέρω όχημα σε χώρο της Υπηρεσίας για περαιτέρω εξερεύνηση”.
Καταλήγοντας εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος Ζαχαρίας Καρακώστας και ο Γραμματέας Παναγιώτης Δήμου υπογραμμίζουν: “Οι Αστυνομικοί της Δ.Α.Βοιωτίας εκτελούν καθημερινά εις το ακέραιο το καθήκον τους, υπό δυσχερείς συνθήκες ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Την ώρα που η πολιτεία είναι απούσα παρά τις συνεχείς οχλήσεις της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας για ενίσχυση σε Αστυνομικό προσωπικό και τις ‘’ειδικές συνθήκες’’ που αντιμετωπίζουμε σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως το Πυρί Θηβών, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, οποιαδήποτε θέση ή βήμα και να κατέχει, να μειώνει το έργο και την προσφορά των Αστυνομικών, πολλώ δε μάλλον όταν προ ολίγων ετών έχουμε θρηνήσει συναδέλφους μας εν ώρα καθήκοντος.
Δεν θα κάνουμε ότι κοιμόμαστε, συνεχίζουμε το έργο μας, με ζήλο και επαγγελματισμό υπηρετώντας την ευνομούμενη πολιτεία.
Καμία ανοχή σε δολοφονικές απόπειρες κατά Αστυνομικών”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου