14/12/21

Κυκλοφοριακές λύσεις και αναπλάσεις στις εισόδους της Λιβαδειάς

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 700.000€

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάσσονται και χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. Στερεά Ελλάδα 2014 - 2020 σειρά έργων στην Λιβαδειά.


Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:

* «Βελτίωση της προσβασιμότητας και κυκλοφοριακή αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της πόλης της Λιβαδειάς», συνολικού προϋπολογισμού 349.999,99 και επιλέξιμης προς χρηματοδότηση δημόσιας δαπάνης 300.135,45 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της πόλης της Λιβαδειάς, επί της οδού Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου, από την συμβολή της με την οδό Αγίων Θεοδώρων (ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ) έως την συμβολή της με την οδό Σμύρνης.

* «Ανάπλαση και Ανάδειξη της Δυτικής Εισόδου της Πόλης της Λιβαδειάς», συνολικού προϋπολογισμού 349.999,99 ευρώ και επιλέξιμης προς χρηματοδότηση δημόσιας δαπάνης 342.136,8.

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση της δυτικής εισόδου της πόλης της Λιβαδειάς, επί της οδού Δελφών, από την αρχή της οδού έως την συμβολή της με την οδό Αγίου Φανουρίου.

Τα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται στο συνολικό σχέδιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου - Θεσπιέων με τίτλο: «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ) για την Ανάδειξη της ενιαίας “Διαδημοτικής Αστικής Λειτουργικής Περιοχής” των Αστικών Κέντρων των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου - Θεσπιέων ως Περιοχής Ανάδειξης της σύγχρονης Οικονομίας της Επισκεψιμότητας, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής Πολιτών και Επισκεπτών και διασφάλισης της Κοινωνικής Συνοχής με αξιοποίηση της “Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης” (ΟΧΕ)».

Μετά την υπογραφή των αποφάσεων ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου - Θεσπιέων ωριμάζει και ξεκινά να υλοποιείται προς όφελος των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση και μετά από συνεργασία που είχαμε την προηγούμενη περίοδο με τον Δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα και τη διαχειριστική μας αρχή, εντάσσουμε και χρηματοδοτούμε δύο αναγκαία κυκλοφοριακά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Τα έργα για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου και την ανάπλαση και ανάδειξη της δυτικής εισόδου της Λιβαδειάς, θα δώσουν κυκλοφοριακές λύσεις, αλλά και θα αλλάξουν, θα εκσυγχρονίσουν στρατηγικά την εικόνα της πόλης».

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την πολύτιμη συνεργασία και δήλωσε πως τα έργα διευκόλυνσης της πρόσβασης και κυκλοφοριακής αναβάθμισης της ανατολικής εισόδου, της ανάπλασης και ανάδειξη της δυτικής εισόδου της Λιβαδειάς και του ηλεκτροφωτισμού τους, θα προωθήσουν λύσεις σε χρονίζοντα κυκλοφοριακά προβλήματα, ενισχύοντας την κυκλοφοριακή ασφάλεια, και θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών και ομορφαίνοντας τον αστικό της ιστό.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου