14/12/21

Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ, με σαρωτική επικράτηση έναντι του Γιώργου Παπανδρέου στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών.


Στην εκλογική διαδικασία στον δεύτερο γύρο συμμετείχαν 206.180 πολίτες ενώ την πρώτη Κυριακή είχαν ψηφίσει 270.000 πολίτες.

Στο 97,11% (200.294) των ψηφισάντων η διαφορά είναι στο 67,88% (135.092 ψήφοι) - υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι 32,12% (63.925 ψήφους ) του Γιώργου Παπανδρέου.

«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ» είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση» συμπλήρωσε. Παράλληλα τόνισε πως «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μοναδικός νικητής η δημοκρατική παράταξη».

Και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους μου έκαναν τη μεγάλη τιμή να με εκλέξουν σήμερα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όσους εργάστηκαν για αυτόν τον αγώνα και κυρίως τους χιλιάδες εθελοντές όλων των γενεών της παράταξης που έγιναν η ψυχή και η έμπνευση αυτής της προσπάθειας».

Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε «να μετατρέψει τη μεγάλη νίκη σε νίκη της πατρίδας, γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα».

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Να είστε καλά» τόνισε κλείνοντας.

Από τη πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «μήνυμα ευθύνης για όλους».

«Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!

Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Ν. Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Το νέο Πρόεδρο συνεράρησαν επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παύλος Χριστίδης, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Καστανίδης.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο  νικητής στο β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ και στη Βοιωτία.

Η συμμετοχή κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι την προηγούμενη Κυριακή ωστόσο χαρακτηρίζεται παραπάνω απο ικανοποιητική. 

Στις κάλπες προσήλθαν 2.000 μέλη και φίλοι του κόμματος (βρέθηκαν 2 λευκά και 2 άκυρα), έναντι περίπου 3.000 του α’ γύρου.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έλαβε 1.401 ψήφους και ο Γ. Παπανδρέου 595. 

Επεισόδια σημειώθηκαν στον Ορχομενό καθώς τα αίματα άναψαν όταν επιστρέφοντας από ολιγόλεπτο διάλειμμα ο εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου  είδε εκπρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη να επιχειρεί να εγγράψει στο tablet ψηφοφόρους οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση.

Μετά από απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ η εκλογική διαδικασία στον Ορχομενό ακυρώθηκε.


Τα αποτελέσματα στη Βοιωτία έχουν ως εξής:

Λιβαδειά

Ανδρουλάκης 431

Παπανδρέου  181

Θήβα

Ανδρουλάκης 354

Παπανδρέου  131

Αλίαρτος

Ανδρουλάκης 191

Παπανδρέου 105

Δίστομο

Ανδρουλάκης 183

Παπανδρέου 112

Σχηματάρι 

Ανδρουλάκης 242

Παπανδρέου 66

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου