19/10/21

Νέα ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ Λεβαδέων για τη διεκδίκηση των ακινήτων της Κρύας

Μετά από συνεδρίαση 4 ωρών,  ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων αποφάσισε να επικαιροποιήσει την ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει τον Ιούλιο του 2020 για διεκδίκηση της δωρεάν παραχώρησης των ακινήτων της Κρύας από την ΕΤΑΔ στο Δήμο, για αμιγώς πολιτιστικούς σκοπούς.


Η ειδική αυτή συνεδρίαση, που έγινε δια ζώσης, προκλήθηκε μετά από γραπτό αίτημα των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και υπό τη σκιά της έντονης αντιπαράθεσης που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα και της πρώην δημάρχου Γιώτας Πούλου.

Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των 46 συλλόγων και φορέων που έχουν υπογράψει και εξακολουθούν να στηρίζουν το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου για τη δωρεάν διεκδίκηση.

Παρότι επιχειρήθηκε να μεταφερθεί στη συνεδρίαση η αντιπαράθεση του κ. Ταγκαλέγκα και της κ. Πούλου, η παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νώντα Κοτσικώνα υπήρξε  καθοριστική προκειμένου να επικρατήσει συναινετικό κλίμα.

Επίσης καθοριστική και μεγάλης σημασίας ήταν και η κίνηση της δημοτικής συμβούλου της Λ.Σ Λαμπρινής Γερονικολού να καταθέσει υπόμνημα με τα νομικά επιχειρήματα που θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο Δήμος στην ισχυροποίηση της διεκδίκησης του.

Αποφασίστηκε ακόμη η διεύρυνση της διαπαραταξιακής επιτροπής που θα αναλάβει την πολιτική διαπραγμάτευση των επαφών με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα. Σε μια κίνηση καλής θέλησης, στην επιτροπή θα συμμετάσχει αυτή τη φορά και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης  καθώς και εκπρόσωποι τεσσάρων φορέων.

Το υπόμνημα της κ. Γερονικολού θα εξετάσει η νομική σύμβουλος του Δήμου και εφόσον χρειαστεί και εξωτερικό δικηγορικό γραφείο, εξειδικευμένο σε ανάλογες υποθέσεις, όπως πρότεινε η παράταξη του Δημήτρη Καραμάνη.

Μετά και από αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ξεκινάει ένας μακρύς αγώνας σε διοικητικό, νομικό και πολιτικό επίπεδο, με ζητούμενο την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση όπως έχει γίνει και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Ταγκαλέγκα είναι ένας αγώνας μη ρεαλιστικός ωστόσο όπως είπε είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει, γιατί δεν έχει την πλειοψηφία του Δ.Σ προκειμένου να ψηφιστεί η πρόταση της ΕΤΑΔ για παραχώρηση έναντι ανταλλάγματος  2.200 ευρώ μηνιαίως. 

Μια πρόταση που βρίσκει σύμφωνη τη δημοτική αρχή για να μην μείνουν, επί δύο ακόμη χρόνια κλειστά τα κτίρια του Νερόμυλου και να μην προχωρήσει η ΕΤΑΔ σε απευθείας ενοικίαση τους σε ιδιώτη.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου