26/10/21

Εξιχνιάσθηκαν απο το Τ.Α. Λιβαδειάς 6 κλοπές και 2 απόπειρες σε σπίτια, σε περιοχές της Βοιωτίας

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 6 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής από κατοικίες, σε περιοχές της Βοιωτίας.


Έπειτα από ενδελεχή έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.  

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος, απο 3 μέχρι και  29-Ιουλίου 2021, ενέχεται σε:

• 4 κλοπές από κατοικίες, σε περιοχές της Αγίας Τριάδας,

• κλοπής και απόπειρας κλοπής, από κατοικίες στην Αγία Άννα,

• κλοπής από κατοικία, στο Σωληνάρι, καθώς και

• απόπειρα κλοπής από κατοικία, σε περιοχή της Κορώνειας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του, προέβαινε στον εντοπισμό και παρακολούθηση σπιτιών, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και ακολούθως παραβίαζε βοηθητικές πόρτες και παράθυρα ή μπαλκονόπορτες.

Η λεία που αποκόμισε από την παράνομη και εξακολουθητική δράση του, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 4.500 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης οτι σε βάρος του δράστη, είχε σχηματισθεί δικογραφία τον Οκτώβριο του 2020, από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.  

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου