3/8/21

Γ. Πούλου: Καθυστερήσεις στις άδειες χρήσης νερού για τους αγρότες της Στερεάς

Ως Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, για τον Υπουργό Εσωτερικών, την επιστολή με την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Στερεάς ζητά από την κυβέρνηση λύση του προβλήματος των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών χρήσης νερού. 


“Η Στερεά Ελλάδα είναι κατεξοχήν αγροτική περιοχή και η χρήση νερού για τις αγροτικές δραστηριότητες είναι ζωτικής σημασίας για τα εισοδήματα των αγροτών!

Η έκδοση αδειών χρήσης νερού γίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Υδάτων Στερεάς Ελλάδας, που όμως δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για να επεξεργάζεται έγκαιρα τον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων...

Επιπλέον, η Δράση 4.2.1. «Υλοποίηση Επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο φόρτο, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται περιμένοντας για μεγάλο διάστημα -μήνες και χρόνια!- ακόμη και για μια απλή άδεια χρήσης για πηγάδι ή γεώτρηση!”, σημείωσε σχετικά η κ. Πούλου.

Και κατέληξε: “Η σκόπιμη  απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών, οδηγεί στην εφαρμογή του σχεδιασμού της κυβέρνησης της Ν.Δ. για άμεση ιδιωτικοποίηση, ακόμη και της διαχείρισης του δημόσιου αγαθού, του νερού! Τα ίδια έκανε και για τις συντάξεις του ΕΦΚΑ αλλά και σε άλλους κρίσιμους τομείς.

Η απάντηση σε αυτά τα καταστρεπτικά σενάρια, θα δοθεί από τους αγρότες!”

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου