31/5/21

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα #HoMellon, Μία ακόμα πρωτοβουλία της MYTILINEOS σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl

Το 14% του ελληνικού πληθυσμού (20-64 ετών) είναι σήμερα άτομα με αναπηρία, ωστόσο σπανίως τους συναντάμε στην εργασία, στην εκπαίδευση και στην κοινωνική ζωή. 


Ακόμα πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι το 60% των νέων με αναπηρία στην Ελλάδα, ηλικίας 25-29 ετών είναι άνεργοι, καταγράφοντας ένα από τα υψηλότερα αρνητικά ποσοστά στην Ευρώπη. Ένα σημαντικό μέρος του ανθρώπινου κεφαλαίου μένει ανενεργό και αναξιοποίητο, ζημιώνοντας όλους, τόσο σε ατομικό όσο και κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο.

Η MYTILINEOS, σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl, έχει σχεδιάσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το “mellonabilities”, διάρκειας 6 μηνών, αποσκοπώντας στην παροχή εξατομικευμένης ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία (κινητική, όρασης και ακουστική), με μηδενικό κόστος για τους ωφελούμενους. Ωστόσο αναπηρία δεν σημαίνει έλλειψη ικανότητας. Σύγχρονα μοντέλα κατάρτισης και νέες τεχνολογίες μπορούν και επιτρέπουν στα άτομα με αναπηρία να αποκτήσουν εξειδικευμένες δεξιότητες επιτυγχάνοντας την ισορροπημένη σύνδεση του επαγγελματικού τους προφίλ, με την επιθυμητή θέση εργασίας.

Σκοπός είναι η στοχευμένη προετοιμασία των συμμετεχόντων ΑμεΑ για την επιτυχή ένταξη τους στην αγορά εργασίας, αποκτώντας επιπλέον εφόδια και κατανοώντας τις συνθήκες εκείνες που διευκολύνουν την πρόσβαση και ένταξή τους στην  αγορά εργασίας, καθώς και την καλλιέργεια νοοτροπίας (υποψήφιοι, εργοδότες, οργανισμούς HR/ κατάρτισης/ συμβουλευτικής) που θα βοηθήσει να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο μοντέλο απασχολησιμότητας.

Η πρωτοβουλία αυτή της MYTILINEOS εντάσσεται στο πλαίσιο της στήριξης των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030 για Μηδενική φτώχεια (1), Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη (8) και Λιγότερες ανισότητες (10). Η MYTILINEOS έχοντας αναγνωρίσει την ενίσχυση της απασχόλησης ως βασικό πυλώνα της κοινωνικής της πολιτικής, εστιάζει τις προσπάθειές της στην προετοιμασία ποιοτικών και βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα #HoMellon. Μία ακόμα πρωτοβουλία της MYTILINEOS, σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl, για την επανένταξη αστέγων στην αγορά εργασίας. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 2020, με εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς  η  πλειοψηφία των ωφελούμενων πλέον εργάζεται.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως και την 6η Ιουνίου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). 

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα #mellonabilities:

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ knowl, Γιούλα Παπατσώρη 210 8312868, y.papatsori@knowl.gr

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου