6/10/20

ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας, Όχι στην υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου

“Οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης των εργαζομένων με ή χωρίς μνημονιακό μανδύα συνεχίζονται. Το ίδιο  και οι πολιτικές υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του Δημόσιου Σχολείου”, τονίζει η ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εκπαιδευτικών. 

Και προσθέτει: “Τα τραγικά αποτελέσματα τα βιώνουμε ακόμα εντονότερα σήμερα , με τις τραγελαφικές αποφάσεις της κυβέρνησης  , στην περίοδο της πανδημίας και όλες τις αντιδράσεις που αυτές έχουν πυροδοτήσει.

Η κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της Δημόσιας Εκπαίδευσης σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό παραπέμπεται για μια ακόμη φορά ως επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας. Οι  αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα, συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη. 

Ο αγώνας όλων των εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών”.

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας όπως τόνισαν εκ μέρους της Ε.Γ του Ν.Τ. ο Πρόεδρος Σπύρος Βαζούρας και ο Γραμματέας Νίκος Μπούρας στηρίξει τις κινητοποιήσεις και δράσεις στις οποίες προχώρησαν οι εκπαιδευτικοί για την 5η του Οκτώβρη (παγκόσμια ημέρα του Εκπαιδευτικού), με κεντρικά αιτήματα: 

* 14χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο 

* Ποιοτική  αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών 

* Άμεση κάλυψη των αναγκών της Δημόσιας  Εκπαίδευσης σε διδακτικό προσωπικό με μόνιμους εκπαιδευτικούς

* Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών

* Αύξηση δαπανών για την Παιδεία

* Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς των εκπαιδευτικών

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου