1/8/20

Συνεδρίαση του Δ.Σ. Σ.Π.Ο.Α. Κορινθιακού στον Δήμο Δελφών


Συνεδρίαση του Δ.Σ. Σ.Π.Ο.Α.Κ. στον Δήμο Δελφών” – permissos.gr

Στο πλαίσιο της άμεσης επαφής και συνεργασίας με τους Δήμους – Μέλη του Συνδέσμου, το Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ. συνεδρίασε πρόσφατα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κυριακοπούλειου - Ηλιοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας.
Στη συνεδρίαση όπου συμμετείχε και ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής ανάπτυξης της περιοχής.
Αξίζουν αναφοράς τόσο η πρόταση, όσο και τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στην ημερήσια διάταξη τα οποία έτυχαν της ομόφωνης έγκρισης του Δ.Σ.
Πιο συγκεκριμένα:

1. Πρόταση του Δημάρχου Δελφών για την πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας με θέμα το θαλάσσιο χωροταξικό, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
2. Η σύμπραξη του Σ.Π.Ο.Α.Κ. με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για την ίδρυση ερευνητικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών ειδικά για τον Κορινθιακό. Η αναλυτική πρόταση για την λειτουργία και τις δράσεις του, παρουσιάστηκαν από τον Δ/ντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) Δρ. Χρήστο Αναγνώστου.
3. Η ενημέρωση του Δ.Σ. από τους κ.κ. Κώστα Μπαμπούλα και Γιώργο Περό για τις προϋποθέσεις και τους όρους που μπορεί να πραγματοποιηθεί η δράση "Κορινθιακός – υδάτινοι δρόμοι επικοινωνίας, πολιτισμού, ανάπτυξης" με στόχο την από κοινού προσπάθεια του Σ.Π.Ο.Α.Κ., των Δήμων-Μελών και των εμπλεκομένων Περιφερειών για την οργάνωση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής του Κορινθιακού με στόχο την ορθολογική ανάπτυξη.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου