10/3/20

Συνάντηση με τον νέο Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας


Πραγματοποιήθηκε (9/3/2020) στο Γραφείο Δημάρχου Λεβαδέων σύσκεψη εκπροσώπων φορέων σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των άμεσων κινδύνων από την εμφάνιση του νέου κορονοϊού και τον περιορισμό της διάδοσής του.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, ο κ. Κώστας Καπλάνης από τη δημοτική παράταξη «Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Νώντας Κοτσικώνας και Δημήτρης Καραμάνης.  Επίσης, συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος, ιατρός κ. Ιωάννης Περγαντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων κ. Αλέξανδρος Μητάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Ζιώγας, οι Δ/ντες της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ.κ. Μιχάλης Γιαννιός και Αλέξανδρος Καρκάνας και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Μαρία Τρομπούκη.  Στη σύσκεψη είχε προσκληθεί να συμμετάσχει και ο Διοικητής του Γ.Ν. Λιβαδειάς κ. Αθανάσιος Τσαντήλας, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να προσέλθει.

Οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν επί τω πλείστον στο συντονισμό των δράσεων όλων των φορέων στη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πιθανότητας εξάπλωσης της νέας νόσου στην περιοχή μας.  Ενώ, αναφορά έγινε στην ανησυχία του κόσμου, κυρίως λόγω της παραπληροφόρησης που υπάρχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσον αφορά στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) σε σχέση με τους ταξιδιώτες στο εσωτερικό και το εξωτερικό.  Αναφερόμενοι στην παρουσία χορωδίας της πόλης και συνδημοτών μας σε εκδήλωση στο εξωτερικό, σημείωσαν ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας, καθώς σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ., η Κωνσταντινούπολη δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των πόλεων με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και επίσης, η επικεφαλής της ομάδας και μέλη της χορωδίας ενημέρωσαν το Δήμαρχο Λεβαδέων σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, ότι όλοι οι συμμετέχοντες ταξιδιώτες υποβλήθηκαν σε διασυνοριακό έλεγχο με θερμική κάμερα, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα της νόσου και ότι δεν έχει νοσήσει κανείς από τους συμμετέχοντες.
Επίσης, ο Δήμαρχος Λεβαδέων υπογράμμισε ότι ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ και μέλος της ομάδας δράσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και ως εκ τούτου θα αποτελεί σύνδεσμο με τους τοπικούς φορείς για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων τους.
Τέλος, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων συνέστησαν ψυχραιμία, αλλά και ταυτόχρονα επαγρύπνηση, καθώς το πρόβλημα της νόσου είναι η διασπορά της και σε αυτό το σημείο τόνισαν ότι οφείλουμε όλοι να είμαστε υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία αντιμετώπισης της νόσου ενέχει ατομική και κοινωνική ευθύνη.  Άρα λοιπόν, σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτώματος, επικοινωνούμε με το 1135 για να λάβουμε οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ.
Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι πέραν των γενικών οδηγιών αντισηψίας, προέβη το Σαββατοκύριακο (7 – 8 Μαρτίου 2020), κατόπιν οδηγίας του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σε απολύμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Λιβαδειά. Επίσης, προχώρησε το Σαββατοκύριακο στην προληπτική απολύμανση των χώρων των ΚΑΠΗ Λιβαδειάς και Δαύλειας, καθώς στους χώρους αυτούς συγχρωτίζονται άτομα μεγάλης ηλικίας με προϋπάρχουσες χρόνιες παθήσεις αποτελώντας πληθυσμιακή ομάδα υψηλού κινδύνου.
O Δήμος Λεβαδέων δεν θα προχωρήσει σε απολύμανση των σχολικών μονάδων και αυτή θα πραγματοποιηθεί μόνο σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος και κατόπιν σχετικών οδηγιών από το αρμόδιο Υπουργείο, συμμεριζόμενος την άποψη της επιστημονικής κοινότητας σύμφωνα με την οποία δεν θεωρείται απαραίτητη η απολύμανση χώρων χωρίς να έχει υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Τέλος, ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι μετά την ανακοίνωση των προληπτικών μέτρων από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των άμεσων κινδύνων από την εμφάνιση του νέου κορονοϊού και τον περιορισμό της διάδοσής του,  αναβάλλονται οι ακόλουθες προγραμματισμένες εκδηλώσεις:
·       Έκθεση για τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων» που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από 13 – 20 Μαρτίου 2020
·       Το 3ο Παμβοιωτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί 21 και 20 Μαρτίου 2020
·       Εκδήλωση για τη Μικρασιατική καταστροφή που είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2020.
·       Η ημερίδα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς για το ασφαλιστικό που είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2020.
·       Οι προγραμματισμένοι αθλητικοί αγώνες για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών και
·       Τα ΚΑΠΗ Λιβαδειάς και Δαύλειας θα παραμείνουν κλειστά για τέσσερεις εβδομάδες από σήμερα.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου