10/3/20

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Α.Π.Ε.


Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννις σταθας
Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Κων/νο Χατζηδάκη απέστειλε ο Δήμαρχος Διστόμου -Αράχωβας –Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς με θέμα «ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΙΟΥ  ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Α.Π.Ε.».

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει:


Κύριε Υπουργέ,

Πρέπει άμεσα να καταβληθεί στους κατοίκους του Δήμου Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας και Στειρίου  που υπάρχουν Α.Π.Ε. το ανταποδοτικό τέλος, που θεσπίστηκε το 2010, προβλέποντας την καταβολή του 1% του τζίρου των σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τα ποσά από τους παραγωγούς Α.Π.Ε. παρακρατούνται από τον ΛΑΓΗΕ και τον Διαχειριστή Α.Π.Ε. & Εγγυήσεων Προέλευσης μετά την ίδρυση της Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας.
Εδώ και 3 χρόνια δεν έχει δοθεί  το ανταποδοτικό τέλος ενώ έχει παρακρατηθεί. Η  απόδοση του τέλους στους δικαιούχους γίνεται μέσω έκπτωσης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
Πρέπει να καταβληθεί άμεσα διότι οι καταναλωτές λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα και έχουν μεγάλη ανάγκη τα χρήματα αυτά.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου