20/6/18

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λιβαδειά από το νοσοκομείο, με την συμμετοχή συλλόγων και φορέων της πόληςΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το νοσοκομείο της Λιβαδειάς σε συνεργασία με τράπεζες αίματος συλλόγων της πόλης, μεταξύ των οποίων του Εργατικού Κέντρου και του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου.Δώσε αίμα, δώσε τώρα, δώσε συχνά είναι το κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας με στόχο την ενίσχυση και την αύξηση της συχνότητας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
«Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη και φέτος απευθύναμε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας για εθελοντική αιμοδοσία», σημείωσε η αιματολόγος του Νοσοκομείου Λιβαδειάς Αργυρώ Γερασίμου και πρόσθεσε: «Από νοσοκομείο καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ενεργοποιούμε τους αιμοδότες μας και παράλληλα ενημερώνουμε με διάφορους τρόπους, με ημερίδες και παρεμβάσεις ώστε να αυξηθεί ο σταθερός αιμοδοτικός πληθυσμός».
Αιμοδότης μπορεί να είναι κανείς από τα 18 μέχρι τα 65 ενώ είναι μία διαδικασία που διαρκεί λίγα λεπτά για μία ποσότητα αίματος που αναπληρώνεται πλήρως και γρήγορα από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Όπως σημείωσε η κ. Γερασίμου υπάρχει μία αύξηση αιμοδοτών η οποία ωστόσο δεν είναι τέτοια που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.
Επίσης έκανε γνωστό ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το νοσοκομείο Λιβαδειάς θα διαθέτει και κινητή μονάδα αιμοδοσίας εξέλιξη που αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προσφορά αίματος.
«Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενη διότι είναι πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας άντρες και γυναίκες και ήρθαν να δώσουν αίμα στην τράπεζα αίματος «Ζωή» (που βρίσκεται στο Γενικό νοσοκομείο Λιβαδειά» του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας» σημείωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Παραρτήματος Στέλλα Ταπανλή.
Σύμφωνα με έρευνες το 75% περίπου του πληθυσμού μπορεί σε κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος αλλά μόλις το 1,5% αυτού είναι εθελοντές αιμοδότες.
«Στη Λιβαδειά δεν έχουμε πάρα πολλούς εθελοντές αιμοδότες όπως έχουν άλλες πόλεις που μαζικά πηγαίνουν να δώσουν αίμα. Πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή της ζωής του ο καθένας μπορεί να χρειαστεί αίμα, δεν είναι μόνο η χαρά της ζωής που δίνεις με το αίμα σε έναν άλλον άνθρωπο», συμπλήρωσε η κ. Ταπανλή.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου