17/7/18

Ολοκληρώθηκε ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις 

Συμμετείχαν το Γυμνάσιο του Δήμου Τανάγρας, 2 ομάδες από Χαλκίδα και 3 από Λαμία
Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ.
Στον Μαραθώνιο τερμάτισαν 77 από τις 128 ομάδες που ξεκίνησαν και παρουσίασαν τις εφαρμογές τους την Κυριακή από τη 13:00 έως τις 20:00 σε 4-λεπτα pitches. Στον Μαθητικό Διαγωνισμό παρουσίασαν 35 ομάδες από τις 80 που προκρίθηκαν.
Οι εφαρμογές περιελάμβαναν μεγάλη θεματολογία για τις έξυπνες πόλεις, όπως τουριστικούς οδηγούς, chatbot, διαχείριση ενέργειας, διαχείριση απορριμάτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμμετοχική δημοκρατία κοκ.
Στον μαραθώνιο συμμετείχαν περισσότεροι από 1500 διαγωνιζόμενοι, μέντορες, εγγεγραμμένοι επισκέπτες, μαθητές, στελέχη Δήμων και άλλοι, ως εξής:
452 διαγωνιζόμενοι συνολικά στον Μαραθώνιο και στον μαθητικό διαγωνισμό, σε
163 ομάδες που ξεκίνησαν
53 εθελοντές
169 στελέχη Δήμων
169 μέντορες
6 πάροχοι δεδομένων
630 εγγεγραμμένοι επισκέπτες
20 δημοσιογράφοι
12 κριτές
Οι ομάδες ξεκίνησαν τον προγραμματισμό την Πέμπτη 28 Ιουνίου σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΚΠΙΣΝ και με τη βοήθεια πάνω από 90 μεντόρων, στελεχών επιχειρήσεων, Δήμων, ακαδημαϊκών κοκ έφτασαν τις εφαρμογές τους σε ένα πολύ καλό στάδιο ενώ παράλληλα προετοίμασαν σύμφωνα με τις προτεινόμενες οδηγίες το pitch τους. Οι ομάδες υλοποίησαν τις εφαρμογές τους σε διάστημα 68 ωρών συνολικά (Πέμπτη από τις 15:00, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 11:00).
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απευθυνόμενος στους νέους επιστήμονες που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο είπε: «Είναι πρωτόγνωρη η συμμετοχή όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι συγκινητικό και συγχρόνως αισιόδοξο το γεγονός ότι 77 ομάδες νέων επιστημόνων από όλη τη χώρα συμμετείχαν στο 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας που οργανώνει η ΚΕΔΕ. Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες που διεκδίκησαν μια θέση στο διαγωνισμό και έναν –έναν τους νέους που έλαβαν μέρος. Συνεχίζουμε δυνατά. Επενδύουμε σε εσάς για να οδηγήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα στην ανάπτυξη. Η προσπάθεια αυτή είναι εθνική και χωρίς πολιτικές ταυτότητες. Στόχος μας η ανάδειξη της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας ως πολλαπλασιαστές ισχύος της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας».
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ κ. Ιωάννης Τσιάμης (Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού) σημείωσε μεταξύ άλλων οτι το ταξίδι αυτό δεν τελειώνει εδώ και θα συνεχιστεί με συγκεκριμένες δομές υποστήριξης των νέων ομάδων και επιχειρήσεων startup σε όλη την Ελλάδα μέσω του ΚΕΔΕ Innovation Lab προκειμένου να δημιουργηθούν νέες καινοτόμες εφαρμογές για τις πόλεις και τους δήμους. Οι εφαρμογές που ολοκληρώνονται θα διατίθενται μέσω του ΚΕΔΕ Marketplace.
Ήδη 43 από τις ομάδες θα προσκληθούν για να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στον επιχειρηματικό επιταχυντή της ΚΕΔΕ.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου