10/7/18

ΘΗΒΑ Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις,  όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση. Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρόσκληση φιλοξενία του Παραρτήματος Θήβας της Ε.Α.Ε., με την συνεργασία του Δήμου Θήβας και την με την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:
Στο Προαύλιο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στις  23 Ιουλίου 2018 Τηλέφωνο για ραντεβού:  6978595515   ( καθημερινές 09.00 – 11.00) Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
* Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών. • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες. • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό. * Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.
Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
Προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.
«Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Παραρτήματος Νικολέτα Μπερναλή Ιατρός Αναισθησιολόγος – Αλγολόγος. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου