10/7/18

1o AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Από 19-23 Σεπτεμβρίου, «η καρδιά της αγροτιάς» θα  χτυπάει στη Βοιωτία
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, «η καρδιά της ελληνικής αγροτιάς θα χτυπάει στη Βοιωτία». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν οι διοργανωτές, Επιμελητήριο και Περιφέρεια Στερεάς,  του 1ου  Πανελλήνιου Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,  που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Σεπτεμβρίου, στη Λιβαδειά.
Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιβαδειάς (πρώην Unicot), σε μια στεγασμένη έκταση 8.000 τ.μ., με παράλληλες υπαίθριες εκδηλώσεις, παραγωγοί απ` όλη την Ελλάδα, μεταποιητές, βιοτέχνες, επιχειρηματίες αλλά και επιστήμονες, γεωπόνοι και τεχνοκράτες, θα συναντηθούν, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, την γνωριμία με καινοτόμα προϊόντα και καλλιέργειες, την παρουσίαση εργαλείων και άλλων εφοδίων.

Αποτέλεσμα εικόνας για 1o AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠαράλληλα θα απευθύνεται και στον καταναλωτή, αφού στο AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θα μπορεί κανείς να γνωρίσει και να αγοράσει «ό,τι αγαπά η καρδιά του», από τα περίπτερα των παραγωγών, που θα καταφθάσουν από την Στερεά Ελλάδα αλλά και από όλη την χώρα.
Μέσα στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και το 25ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, μια τετραήμερη συνάντηση από νέους, ανήσυχους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου, των διοργανωτών, ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για «ένα μεγάλο βήμα, δύο σημαντικές διοργανώσεις, θεσμό για όλη την Ελλάδα» με στόχο την εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα, σε μια περιφέρεια που παράγεται το 10% του Εθνικού Ακαθάριστου Αγροτικού Εισοδήματος αλλά δυστυχώς ο αγροτικός πληθυσμός συρρικνώνεται.
Για την εδραίωση ενός νέου θεσμού στη Βοιωτία,  έκανε λόγο και η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά.
«Στη Λιβαδειά, θα χτυπήσει η καρδιά της επιχειρηματικότητας και της αγροτιάς», τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης σημειώνοντας ότι το Επιμελητήριο,  δεν μένει  άπραγο στην κρίση, αλλά βοηθάει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Για το Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο διευθυντής της, Σωτήρης Κουτσομήτρος. Κάλεσαν τους νέους αγρότες, από όλη την Ελλάδα, να συμμετάσχουν στο Συνέδριο καθώς θα συζητηθεί το μείζον θέμα της νέας ΚΑΠ.
Η πανελλήνια αυτή συνάντηση του Σεπτεμβρίου είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, του ΓΕΩΤΕ, του Δήμου Λεβαδέων, Δήμων της Στερεάς Ελλάδας και άλλων επιστημονικών, παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Τέλος στον υπαίθριο χώρο του Φεστιβάλ, καθημερινά, θα γίνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου