3/7/18

Από 13 μέχρι 15 Ιουλίου το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας

Από τις 13 μέχρι τις 15 Ιουλίου πραγματοποιείται στον Ελικώνα το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Κυριακίου, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου, του Δήμου Λεβαδέων, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το Φεστιβάλ που πλέον έχει γίνει θεσμός και κάθε χρόνο σημειώνει συνεχώς μεγαλύτερη επιτυχία με αυξανόμενες συμμετοχές περιλαμβάνει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων αποτελώντας κάθε καλοκαίρι σημείο πολιτιστικής αναφοράς για την Βοιωτία, την ευρύτερη περιοχή, την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 13 Ιουλίου με Υπόγεια ρεύματα, Διάφανα κρίνα, Παύλο Παυλίδη και Γιάννη Αγγέλακα.

Το Σάββατο 14, το πρόγραμμα συνεχίζεται με Λάργκο, Ευτυχία Μητρίτσα, Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Ιουλίου με Ένχορδον, Λαμπρινή Καρακώστα, Γιάννη Καράλη και Νατάσα Μποφίλου.
Στο εκπληκτικό τοπίο της Αρβανίτσας στον Ελικώνα όπου πριν χιλιάδες χρόνια ο σαϊτευτής Απόλλων με τις 9 μούσες έγραφαν μουσικές δημιουργίες (Όμηρος και Ησίοδος), ο Ορειβατικός Σύνδεσμος που ιδρύθηκε το 1978 και αριθμεί περισσότερα από 1000 μέλη όπως λένε οι διοργανωτές αναβιώνει με μουσικές ωδές το δάσος των μουσών.
Οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες παράλληλα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πανέμορφα χωριά του Ελικώνα και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής ενώ για όσους θέλουν να αποδράσουν στην θάλασσα οι γραφικές παραλίες του κορινθιακού περιμένουν.
Το εκπληκτικό τοπίο της Αρβανίτσας βρίσκεται στον Ελικώνα μόλις 7 χλμ από το Κυριάκι, 30 χλμ από τη Λιβαδειά και 142 χλμ. από την Αθήνα.
Επίσης πολύ κοντά βρίσκονται αρκετά γραφικά χωριά της Βοιωτίας μεταξύ των οποίων η Αγία Άννα, η Αγία Τριάδα, η Κορώνεια, το Ζερίκι και ο Αγ. Γεώργιος.
Στην ευρύτερη περιοχή είναι οι Δελφοί, η μονή του Οσίου Λουκά, το Δίστομο, το Στείρι, η Θίσβη, η Δομβραίνα και η Αράχωβα.
Επίσης μερικές από τις γραφικές παραλίες που περιμένουν τους επισκέπτες είναι η Αλυκή, ο Άγιος Νικόλαος, το Σαράντι, η Παραλία Διστόμου, η Αντίκυρα, ο Άγιος Ισίδωρος, η Ζάλτσα, ο Καραχάλιος, η Παναγία η Καλαμιώτισσα, το Καριότι και ο Ταρσός.
Η επιτυχία των προηγούμενων ετών εγγυάται και την φετινή, σημειώνει ο Θανάσης Φορτώσης φροντίζοντας ταυτόχρονα να υπογραμμίσει την ανάγκη ανάδειξης και προστασίας της φύσης και των πανέμορφων τοπίων της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος αναφερόμενος στις συμμετοχές κάνει γνωστό ότι το Φεστιβάλ έχει ήδη λάβει διεθνής διαστάσεις.
Για όσους επιλέξουν για διαμονή τη φύση υπάρχει δωρεάν camping σε οριοθετημένους σκιερούς χώρους, για την εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών θα λειτουργεί κυλικείο, μπαρ, ψησταριά, τουαλέτες και ντουζιέρες. Για τους… απαιτητικούς της γαστρονομίας στο χώρο του Φεστιβάλ υπάρχει cafe – restaurant ενώ ο ΕΟΣ Κυριακίου έχει προβλέψει και για την μεταφορά με λεωφορείο του κοινού που δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει δικό του μέσο.
Το παρών θα δώσει και η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης με το Κέντρο Επιχειρήσεων Λιβαδειάς.
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6937596715, 6955773947, 6972850602 και 6909192890.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου