24/1/22

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς: Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο για εργασιακά, πανδημία και νοσοκομείο

Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο που διοργανώνει  την  Πέμπτη  27 Ιανουαρίου 2022 στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, στις 6 το απόγευμα. 

 


“Καθημερινά μετράμε δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός  που φανερώνει ότι η εξάπλωση της πανδημίας είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Η μείωση της καραντίνας σε πέντε μέρες, μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης.

Οι αναστολές συμβάσεων, οι απολύσεις και συνολικά η προσπάθεια χτυπήματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων έχουν γίνει καθημερινότητα για να μη διαταραχθούν τα κέρδη των εργοδοτών”, σημειώνει μεταξύ άλλων το Ε.Κ Λιβαδειάς.

Και προσθέτει: “Το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπως και όλα τα νοσοκομεία έχουν  μετατραπεί σε μονάδες αντιμετώπισης μιας νόσου με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται άλλα νοσήματα που δεν αντιμετωπίζονται. 

Άνοιξαν τα σχολεία των παιδιών μας και μας προκαλεί ανησυχία και οργή το άνοιγμα με μοναδικό μέτρο ένα επιπλέον self test. Η έκρηξη της ακρίβειας, τα παγωμένα σπίτια μας , ο μόνιμος βραχνάς  για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας είναι πλέον η καθημερινότητα μας”.  

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, όπως τονίζουν εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Κώστας Κολιούσης και ο Γραμματέας  Γιώργος Αγγελόπουλος, “δε μπορεί και δεν πρέπει να μένουμε απαθείς, πρέπει όλοι οι πολίτες , Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι , Συνταξιούχοι, Αγρότες, Μικροέμποροι , να ξεσηκωθούν και να βγουν στους δρόμους για την πλήρη ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση της προστασίας της υγείας της ζωής  και των δικαιωμάτων μας”.

Οι διεκδικήσεις είναι:    

• Πλήρης επάνδρωση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και των Δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

• Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας στην Υγεία - Πρόνοια. Καμία απόλυση υγειονομικού.

• Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων με οργάνωση προληπτικών ελέγχων στους χώρους δουλειάς και τις επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.

• Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.

• Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες. Αποσυμφόρηση των σχολικών αιθουσών. 

• Ελάφρυνση των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων από τις ΔΕΚΟ. 

• Κανένας πλειστηριασμός, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση.  

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου