16/11/21

Συνάντηση του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γ. Ντασιώτη με τον Αν. Υπ. Εσ. Στ. Πέτσα

Με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αλιάρτου- Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που υπάρχει για θέματα του Δήμου.


Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν τα έργα που ο Δήμος διεκδικεί μέσω του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», καθώς και άλλα θέματα του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Υπενθυμίζουμε πως ήδη, στο εν λόγω πρόγραμμα, έχουν ήδη ενταχθεί δύο προτάσεις του Δήμου, που βρίσκονται στην διαδικασία της δημοπράτησης (Αγροτική οδοποιία προϋπολογισμού 3.205.493,27 €  και για εκπόνηση μελετών μονάδας βιολογικού καθαρισμού Αλιάρτου και επέκταση δικτύων στο Μάζι και στην Πέτρα προϋπολογισμού 541.230,04 € )

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα των επόμενων εντάξεων και δόθηκε άμεση προτεραιότητα στην έγκριση των προτάσεων που έχει υποβάλει ο Δήμος και αφορούν:

• Την κατασκευή Δημοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  1MW, καθώς και αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων αντλητικών συγκροτημάτων, όπως επίσης την εγκατάσταση έξυπνου συστήματος ενεργειακής εξοικονόμησης του δικτύου ύδρευσης Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, εγκατάσταση και λειτουργία νέων πινάκων ισχύος με ενσωματωμένους ρυθμιστές στροφών για τα αντλιοστάσια, την προμήθεια, την εγκατάσταση και λειτουργία μετρητών - αναλυτών ενέργειας και Λογισμικού Ενεργειακής Βελτιστοποίησης λειτουργίας του δικτύου, με σκοπό την δραστική μείωση του κόστους της ενέργειας που επιβαρύνει τον δημότη.

• Την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για το Δήμο, που συμβάλλουν στη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους, άλλα δημιουργούν και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μειώνοντας τους ρύπους.

• Την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης λυμάτων στις κοινότητες Άσκρης και Νεοχωρίου με την αντίστοιχη σύνδεσή τους στην υπό κατασκευή ΕΕΛ Θεσπιών.

Ταυτόχρονα στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε, από το Δήμαρχο, το πρόβλημα της λειψυδρίας της Κοινότητας Ευαγγελίστριας και το αντίστοιχο αίτημα χρηματοδότησης της λύσης του, με τον Υπουργό να δεσμεύεται πως θα αναζητηθεί λύση και σύντομα θα την ανακοινώσει. 

“Με τον Αν. Υπουργό έχουμε  άριστη συνεργασία. Ως Δήμος έχουμε υποβάλλει προτάσεις  που αντιστοιχούν στο σύνολο των αναγκών του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» θα καλύψουμε πολλές από αυτές. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και κινούμαστε προς την κατεύθυνση επίλυσής τους”, σημείωσε ο κ. Ντασιώτης.

Και πρόσθεσε: “Έχουμε θέσει προτεραιότητες και αυτές κινούνται στην κατεύθυνση της μείωσης κάθε κόστους (π.χ. ενέργειας), που επιβαρύνει άμεσα τον δημότη, καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε υποδομές, ώστε να αναβαθμίσουμε τη ζωή των δημοτών μας. Συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση”. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ