25/5/21

Συνελήφθησαν 15 άτομα σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Ευρυτανία

 

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 18 Μαΐου σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης  αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς. 

Στο πλαίσιο της εξόρμησης ελέγχθηκαν 1.450 άτομα, εκ των οποίων 1.109 ημεδαποί και 341 αλλοδαποί, καθώς και 1.006 οχήματα.

Προσήχθησαν 19 άτομα, εκ των οποίων 16 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 15 άτομα, εκ των οποίων 12 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 4 ημεδαποί, για κλοπές, 5 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 1 ημεδαπός, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα για την οποία είχε δηλωθεί η κλοπή της, στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως, 1 αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών και 2 ημεδαποί, για παραεμπόριο.

Κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 250 παραβάσεις, 238 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. (80 για υπερβολική ταχύτητα, 5 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 2 για κράνος, 1 για ΚΤΕΟ και 150 λοιπές παραβάσεις), 1 παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ακόμα 11 παραβάσεις.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου