12/11/20

Προχωράει το έργο του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού

Υπογράφτηκε στο δημαρχείο Ορχομενού μεταξύ της δημάρχου Ορχομενού  Βούλας Καράλη και του εκπρόσωπου της εταιρείας Βασίλειος Κονδύλης & ΣΙΑ ΕΠΕ, η σύμβαση κατασκευής του έργου «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Α΄ ΦΑΣΗ: ΔΡΟΜΟΙ, ΜΙΝΥΑ - ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ».

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο δήμος Ορχομενού και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

Τη νέα χάραξη των οδών  Μινύου και Ακροπόλεως και την τελική διαμόρφωσή τους, για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.

Ο αρχαιολογικός χώρος επεκτείνεται και προς το Βορρά.

Το βόρειο-βορειοδυτικό τμήμα της οδού Ακροπόλεως που βρίσκεται σε άμεση εγγύτητα με το αρχαίο θέατρο καταργείται και δημιουργείται νέο τμήμα προς Βορρά το οποίο και θα καταλήγει εκτός του αρχαιολογικού χώρου.

Το έργο ξεκινά το αμέσως επόμενο  χρονικό διάστημα.

“Προσηλωμένοι στο στόχο μας για την αλλαγή πορείας στο δήμο μέσω της αξιοποίησης των ιστορικών μας μνημείων και κυρίως της υλοποίησης του διαχρονικού οράματος του Αρχαιολογικού Πάρκου υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής του έργου «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Α΄ΦΑΣΗ: ΔΡΟΜΟΙ, ΜΙΝΥΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ”, δήλωσε η κ. Καράλη.

Και πρόσθεσε: “Η υπογραφή αυτής της  σύμβασης επιβεβαιώνει την αταλάντευτη δέσμευσή μας για την υλοποίηση του έργου  που  πλέον ξεκινά και  θα αλλάξει την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου μας”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου