12/11/20

Υγειονομικό υλικό και τάμπλετ στα γηροκομεία της Βοιωτίας από την Περιφέρεια Στερεάς

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως εποπτεύουσα αρχή των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.), έχει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, τόσο των εργαζομένων, όσο και των ωφελούμενων των Μονάδων αυτών. 

Για το λόγο αυτό, από την αρχή της πανδημίας ανταποκρίθηκε στις ανάγκες και τα αιτήματα των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της ΠΕ Βοιωτίας, προμηθεύοντάς τις με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστας Μπακομήτρος προχώρησε πρόσφατα στη διανομή επιπλέον υγειονομικού υλικού, αντισηπτικών και στολών μιας χρήσης για το προσωπικό τους. 

Επίσης, παραδόθηκε στις Διοικήσεις τους από ένα τάμπλετ, ώστε με τη βοήθεια της τεχνολογίας να μη διακοπεί η επικοινωνία των τροφίμων τους με τις οικογένειές τους. 

Ειδικότερα, η σχετική διανομή έγινε στις παρακάτω Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) της ΠΕ Βοιωτίας:

 • ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ 

• ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓ.ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 

• ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

• ΙΔΡΥΜΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 

• ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ 

• ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΤΕΓΗ ΓΕΡΟΝΤΩΝ-Μ.Φ.Η ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ 

• ΟΧΕΚ 

«Η σκέψη μας, αυτή τη δύσκολη περίοδο της έξαρσης της πανδημίας Covid-19, είναι κοντά στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαβιούν σε γηροκομεία της ΠΕ Βοιωτίας. Τους προστατεύουμε με κατάλληλο υγειονομικό υλικό αλλά δεν τους απομονώνουμε, προσφέροντας ένα τάμπλετ, ιδανικό για

να μπορούν να επικοινωνούν με τους οικείους τους, μιας και έχουν απαγορευθεί παντός είδους επισκέψεις στον χώρο τους», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστας Μπακομήτρος.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου