12/11/20

Σειρά προτάσεων απο την «Στερεά Υπεροχής» και εκδήλωση στο Δίστομο για τα θυματα του φασισμού

 

Η παράταξη «Στερεά Υπεροχής», στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και πριν τη συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, ανάπτυξε μέσω του επικεφαλής της,  Δημήτρη Αναγνωστάκη, τις θέσεις της για τα ζητήματα που ετέθησαν.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημίας εντός της περιφέρειας με βάση τις σχετικές αρμοδιότητες λαμβάνοντας υπόψη τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία ( Άμφισσα, Λαμία, Λιβαδειά, Χαλκίδα), σχετικά  με τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Επίσης αναφέρθηκε στην περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, με αλλαγή των κριτηρίων έτσι ώστε να μην αποκλειστούν αυτοί που πραγματικά χρειάζονται την αρωγή της περιφέρειας.

Έκανε λόγο για έλλειψη ενός συνολικού σχεδίου αλλά και την απουσία στοιχειώδους επικοινωνίας μεταξύ του αρμόδιου Υπουργείου Μετανάστευσης και της Περιφέρειας, στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Ακολούθως εξήγησε τους λόγους για την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος ενώ δεν παρέλειψε να καταλογίσει ευθύνη στο προεδρείο για μη τήρηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με την αποβολή και μη συμμετοχή περιφερειακής παράταξης, που «εκφράζει και εκφράζεται» από χώρο, που συνδέεται με πρόσωπα - ηγέτες εγκληματικής οργάνωσης.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την καθυστερημένη ψήφιση - επικύρωση του Σχεδίου Δάρδανος, που αφορά πρωτόκολλο συνεργασίας και ενεργειών φορέων, για την πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση πλημμυρικών  φαινομένων καθώς και για την καθυστέρηση στη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος στο Αλιβέρι.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης οι επίκαιρες ερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της «Στερεάς Υπεροχής», σχετικά με: α) τις καθυστερήσεις αποζημιώσεων στους πληγέντες του Μαντουδίου, 2 χρόνια πριν, β) την επώνυμη καταγγελία κατοίκων της Δ. Ε. Ληλαντίων, γ) τη Διαγώνιο  Λαμία – Αντίρριο και δ) τις καταστροφικές πλημμύρες στη Φθιώτιδα.

Σημαντική στιγμή της συνεδρίασης ήταν η υπερψήφιση της πρότασης  που κατέθεσε ο Περιφερειακός μας Σύμβουλος Φωκίδας, εκ μέρους της παράταξης, για θεσμοθέτηση ετήσιας τιμητικής εκδήλωσης στο Δίστομο, για τα θύματα του φασισμού και του ναζισμού, την οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε με συντριπτική πλειοψηφία.

Τέλος η «Στερεά Υπεροχής» υπερψήφισε όλα τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν από άλλες παρατάξεις  και στήριξε με όλες της τις δυνάμεις  το ψήφισμα διαμαρτυρίας, που κατέθεσε η «Ελεύθερη Στερεά», σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των περιφερειακών συμβουλίων.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου