17/11/20

2.198 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, συνεχίστηκαν στη Λιβαδειά τα rapid tests

2.198 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 59 θάνατοι, 400 οι διασωληνωμένοι. 25 νέα κρούσματα στη Στερεά εκ των οποίων 4 στη Βοιωτία.

Στα 2.198 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 76.403, εκ των οποίων το 53.9% άνδρες. 

Τα 4.675 (6.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19.638 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα 400 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 126 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Την ίδια ώρα 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Στη Στερεά Ελλάδα σημειώθηκαν 25 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, 8 στην Π.Ε. Εύβοιας, 5  στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 6  στην Π.Ε. Φθιώτιδας και 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας.


Συνεχίστηκαν και την  περασμένη εβδομάδα στη  Λιβαδειά τα rapid tests  ανίχνευσης κορωνοϊού

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 38 rapid tests για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν στο Παλιό Δημαρχείο από κλιμάκιο του Δήμου Λεβαδέων, σε εκπαιδευτικούς Α’ θμιας Εκπαίδευσης που απασχολούνται σε σχολικές μονάδες του Δήμου Λεβαδέων. 

Παραβρέθηκαν επίσης και ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σε θέματα προάσπισης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Βρασίδα Γιαννακόπουλο, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ. Όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά.

Άλλοι 44 γρήγοροι έλεγχοι (rapid tests) για την ανίχνευση του ιού Covid 19 πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στο Παλιό Δημαρχείο από κλιμάκιο του Δήμου Λεβαδέων, σε υπαλλήλους και εργαζόμενους στην Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς, και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Δασαρχείο, Διεύθυνση Δασών, τμήμα Αλλοδαπών και τμήμα Οικονομικού- Διοικητικού). 

Και την δεύτερη μέρα όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά.


Έως 30/11 αναστολή λειτουργίας δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών
Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρόντων των υπουργών Υγείας, Β. Κικίλια, και Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου μετά και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι μετακινήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό από χθες Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες έχει ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.
Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.
Η Εκπαιδευτική τηλεόραση ξεκίνησε από χθες στις 9 το πρωί με προβολή από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικών μαθημάτων για μαθητές δημοτικού. 
Όσον αφορά στη σύγχρονη τηλεκπαίδευση η υπουργός ανέφερε ότι η Διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.
Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30′ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – ενώ στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40′), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.
Σχετικά με την απόφαση να γίνονται τα μαθήματα σε μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο η κα Κεραμέως ανέφερε ότι ελήφθη «για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ. 
Η υπουργός, όπως σημείωσε το  ert.gr, υπενθύμισε ότι εφόσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων (data), και ευχαρίστησε θερμά τους παρόχους για αυτό. Πρόσθεσε ότι υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση, ενώ σημείωσε ότι από τον Μάρτιο, το Υπουργείο στέλνει τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία, μέσα από σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές. 

Κ. Μητσοτάκης: Δωρεάν για όλους το εμβόλιο, 25 εκατ. δόσεις στην Ελλάδα

Περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, αναλογούν στην χώρα μας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε ότι οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021. 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το εμβόλιο θα διαθέτει δωρεάν σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. 
«Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε.
Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «το εμβόλιο δεν δίνει τη λύση σήμερα», κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου από τον εφησυχασμό που μπορούν να προκαλέσουν οι καλές ειδήσεις για το εμβόλιο. 
«Μας δείχνει, όμως, το δρόμο προς τη λύση αύριο. Και θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν αυτή η μεγάλη επιτυχία της επιστήμης μας οδηγούσε σε πρόσθετο εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακριβώς το ανάποδο. Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας», δήλωσε καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου