1/9/20

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον νέο Διευθυντή Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον νέο Διευθυντή Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης  Βοιωτίας - Asopichos

Τον Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου επισκέφτηκε ο νέος Διευθυντής της Δνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Λάμπρος Κούτσικος, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που επιθυμούν αμφότεροι, για τη βέλτιστη λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δ.Θ.  Αναστάσιος Καμούτσης.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, αφού συνεχάρη τον κ. Κούτσικο για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ευχόμενος να έχει επιτυχία στο έργο του, τον ενημέρωσε αρχικά για την πορεία της διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων- που φέτος πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τους Δήμους- βεβαιώνοντας ότι ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι προσληφθέντες να αναλάβουν εγκαίρως υπηρεσία. 

Παράλληλα, τον ενημέρωσε ότι οι υπηρεσίες της ΚΕΔΕ προχωρούν άμεσα στις νόμιμες  διαδικασίες  για  την έγκαιρη  προμήθεια  και  διανομή  των  μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό,  με  δεδομένα  τα  ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, μετά και τη σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που εκδόθηκε 24/8. 

Επιπλέον, ο Δήμος θα μεριμνεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες-κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας,  για τις απολυμάνσεις των σχολικών αιθουσών. Επιπρόσθετα, θα ζητήσει άμεσα τη συμβολή ιατρικών φορέων για ενημέρωση στα σχολεία σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα να προβούν σε οποιαδήποτε  προμήθεια υγειονομικού υλικού  είναι απαραίτητη για την ασφάλεια μαθητών και υλικών. 

Τέλος, συζητήθηκαν εκτενώς οι θετικές εξελίξεις για την έναρξη λειτουργίας Κέντρου  Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης στη Θήβα, σε κτίριο που θα διαθέσει ο Δήμος και το οποίο θα στελεχωθεί με προσωπικό από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου