23/11/21

Αδελφοποίηση των Δήμων Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας και Al-Khalil της Χεβρώνας του Κράτους της Παλαιστίνης

Στο Δίστομο την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 και στο χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού υπογράφηκε συμφωνία αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και του Δήμου Al-Khalil της Χεβρώνας (Hebron) του Κράτους της Παλαιστίνης. 


Το Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Σταθάς, ενώ εκ μέρους του Δημάρχου του Δήμου Al-Khalil της Χεβρώνας, κ. Tayseer Abu Sneineh, παρίστατο ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Marwan Toubassi. 

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των δύο μερών, οι λόγοι που οδήγησαν στην υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης είναι η κοινή ιστορία των δύο πόλεων, μια ιστορία σφαγών, αίματος και άσκησης βίας κατά του άμαχου πληθυσμού στη διάρκεια στρατιωτικής κατοχής, καθώς και οι κοινοί αγώνες προς την επίτευξη της ελευθερίας και της ειρήνης. 

Οι κ.κ. Σταθάς και Toubassi αναφέρθηκαν επίσης στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά στη διαδικασία λήψης καίριων αποφάσεων για τα θέματα της παγκόσμιας ειρήνευσης και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και της εκπαίδευσης του ενεργού πολίτη του 21ου αιώνα μέσα από προγράμματα ανταλλαγής, τα οποία συμβάλλουν στην κατανόηση μεταξύ των εθνών και στην ενίσχυση της πολιτειότητας.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου